1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU AY İÇİNDE MÜNHAL AÇILIP SINAV YAPILACAK
BU AY İÇİNDE MÜNHAL AÇILIP SINAV YAPILACAK

BU AY İÇİNDE MÜNHAL AÇILIP SINAV YAPILACAK

Bu ay içinde münhal açılıp sınav yapılacak

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kamu-Sen’in aldığı grev kararıyla ilgili konuştu ve sağlığın küçük olaylarla grev yapılabilecek bir alan olmadığını söyledi.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nın (Kamu-Sen), radyografer eksikliğini gidermek için talep ettikleri kadro yetkileri verilmezse süresiz grev başlatılacağını duyurmasının ardından Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’den açıklama geldi.
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan personel sorunuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ve Kamu-Sen yetkililerine bunu bildirdiklerini belirten Gülle, bu ay içerisinde münhal açıp sınav yapacaklarını açıkladı.
Kamu Hizmeti Komisyonu’na başvurduklarını ve eksikliğin giderilmesi üç radyografer alacaklarını belirten Gülle, “Konuyu Ağustos ayında halledeceğimizi sendikaya iletmiştik. Grev haklarına saygı duyuyorum. Ancak doğru bulmuyorum. Biz bunu konuyu çözdük. Sağlık, küçük olaylarla grev yapılabilecek bir alan değil. Sorun neyse oturur, tartışır, hallederiz” dedi.
Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yaptığı sınavla hastaneye 40 hemşire alındığını da kaydeden Gülle, alınan hemşirelerin 29’unun geçici personel, 11’inin ise yeni hemşire olduğunu söyledi.
Gülle, “29 hemşireye daha ihtiyacımız var. Kamu Hizmeti Komisyonu’na başvurumuzu yaptık. Bu ay içerisinde sınav yapılacak” diye konuştu.

KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.