1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU AY MAAŞINIZ 400 TL EKSİK OLABİLİR!
BU AY MAAŞINIZ 400 TL EKSİK OLABİLİR!

BU AY MAAŞINIZ 400 TL EKSİK OLABİLİR!

BU AY MAAŞINIZ 400 TL EKSİK OLABİLİR!

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen) Başkanı Mehmet Bahadır Kurumanastırlı, Erenköy Belediyesi ile belediyede yetkili sendika olan Kıbrıs Türk Belediye Emekçileri Sendikası (BES) arasında varılan anlaşma ile belediye işçilerinin haklarının geriletildiğini iddia etti.

Kurumanastırlı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Erenköy Belediyesinde yetkili sendika BES ile anlaşmaya ve uzlaşıya varılarak 57 çalışanın maaşları ayda 400 TL den fazla düşürülmüştür”  denildi.

Çalışanların 13’üncü maaş haricinde, bütün sosyal haklar kaldırıldığı, baremleriyle oynanarak düşürüldüğü ileri sürülen açıklamada, kimsenin, toplu sözleşme gereği kazanılan terfi ve baremlerle oynama ve düşürme hakkı olmadığı belirtildi. Açıklamada, “Eğer tasarruf adı altında yapıldıysa o zaman diğer çalışanların maaşlarında neden düşüş yapılmamıştır.

Erenköy belediyesinde başlayan yıkımın  Dipkarpaz Belediyesi’nde devam etmesi beklenmektedir. Bu konuda BES ve Dipkarpaz Belediyesi arasında görüşmeler başlamıştır” ifadesi kullanıldı.

Kurumanastırlı, Hizmet-Sen’in yaşananlar karşısında susmayacağı ve örgütlü mücadeleye devam edeceğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.