1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. BU AYARI KAPATMAYAN FENA YANDI!
BU AYARI KAPATMAYAN FENA YANDI!

BU AYARI KAPATMAYAN FENA YANDI!

Facebook'tan isyan ettiren uygulama...

A+A-

Facebook'un videoları otomatik oynatması kullanıcılara yaramadı; internet kotaları kısa sürede tükenen kullanıcılar fazladan internete para ödemeye başladı. Şikayetler artınca Facebook da konuyla ilgili açıklama yapma gereği hissetti.

Otomatik başlatılan videolar, özellikle tablet ve cep telefonundan internete bağlanıldığında internette gezinme deneyimini oldukça yavaşlatıyor. Bunun yanı sıra 5 dakikalık kota aşımı için ödenen ücret 3 lirayı buluyor.
     
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, bu şekilde otomatik başlayan video içeren sitelerin müşterilerin hizmet öncesi bilgilendirme hakkını ihlal ettiğini söyledi. Bundan kaynaklanan aşırı ücretlerin de müşteri hakkı ihlali olduğunu dile getiren Çakar, kullanıcıları bu konuda bilinçli davranmaya çağırdı.

FACEBOOK'TAN İLK AÇIKLAMA

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, videoların otomatik oynatılmasına ilişkin, "Videoların minimum veri kullanması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz" açıklamasında bulundu. Videoların sadece ekranda kaldığı sürelerde aktif olduğu ifade edilen açıklamada, video üzerinde beklenmediği takdirde aşırı bir veri kullanımı olmayacağı kaydedildi.

FACEBOOK'TA VİDEOLARIN OTOMATİK OYNATILMASINI ENGELLEYİN

1- Web üzerinden bu özelliği kapatın

Popüler sosyal paylaşım platformu Facebook, her geçen gün biraz daha büyüyor ve yeni özellikleriyle kullanıcılarının karşısına çıkmayı sürdürüyor. Tabii bu özellikler arasında sevilenler olduğu gibi tepkiyle karşılananlar da var. Mesela “video ön izleme” modu gibi.

Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Son günlerde Facebook’taki videolar kendi kendilerine çalışıyor ve eğer izlemek isterseniz üzerine tıklayarak sesli hallerini izleyebiliyorsunuz. Facebook, bir nevi ön izleme modu hazırlayarak videoların daha ilgi çekici hale gelmesini istemiş olabilir, ancak öte yandan özellikle kotalı internet kullananlar için bu pek de iyi bir uygulama değil.

Eğer Facebook’a PC’den bağlanıyorsanız. Hemen Ayarlar sekmesine gidin. Ardından sol tarafta en alt köşede “Videolar” başlığını göreceksiniz. Ona da tıklarsanız sizi “Video Ayarları” başlığı karşılayacak ve burada yer alan “Videoları Otomatik Oynat” seçeneğini kapatarak bu ön izleme uygulamasından kurtulabilirsiniz.

Bu uygulamanın telefonunuzda da kapalı olmasını istiyorsanız, telefonunuzda da Facebook’un ayarlar kısmına giderek ayrıca kapatmanız gerekiyor.

25808851.jpg

2. iPhone'da otomatik video oynatma özelliğini kapatma

Önce Ayarlar'a girin ve Facebook'a tıklayın.

25809267.jpg

Ardından tekrar Ayarlar'a girerek Auto-Play özelliğini Off konumuna getirin. İşlem tamam...

25809276.jpg

3. Android'de nasıl kapatılır

Facebook uygulamasına girdikten sonra Ayarlar kısmına tıklayın ve App Settings (Uygulama Ayarları) bölümünden Video Auto-Play özelliğini kapatın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.