1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU AYIP HEPİMİZİN!
BU AYIP HEPİMİZİN!

BU AYIP HEPİMİZİN!

Çevre gününde rezalet!

A+A-

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle dün birçok etkinlik yapıldı ancak yol kenarlarındaki manzara bile ülkede çevre bilincinin ne düzeyde olduğunu ortaya koymaya yetiyor

Devrim DEMİR

Girne-Lefkoşa anayolu üzerinde bulunan koruluk, adeta bir çöplüğü andırıyor. 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle KKTC’nin dört bir yanında farklı etkinlikler gerçekleştirilirken, turizmin Başkenti Girne’yi KKTC’nin Başkenti Lefkoşa’ya bağlayan  anayol üzerindeki koruluk ve dinlence yerindeki kötü manzaranın önüne geçilemedi.

Korulukta bulunan piknik masaları, yemek artıkları ile dolu. Dört biryana dağılan naylon poşetler, içki şişeleri ve bira kutuları ağaçların altını kapladı. Dağ gibi biriken çöpler anayoldan geçerken fark edilir duruma geldi. Kırık dökük piknik masalarının yanında tek bir çöp bidonun dahi olmaması da dikkati çekti.

Her gün yüzlerce kişinin önünden geçip gittiği ağaçlık alandaki çevre kirliliği utandırıyor.

Çöp alanları dışındaki alanlara atılan çöpler, çevreye ciddi zarar verirken insan sağlığını da olumsuz etkiliyor.

Etrafa gelişi güzel savurduğumuz çöpler, bulaşıcı hastalık riski taşırken fare, sivrisinek ve haşere gibi hayvanların artmasına neden oluyor. Havaların ısınması ile birlikte tehlike daha da artıyor.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.