1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU BALIK HERKESİ ŞOK ETTİ!
BU BALIK HERKESİ ŞOK ETTİ!

BU BALIK HERKESİ ŞOK ETTİ!

BU BALIK HERKESİ ŞOK ETTİ!

A+A-

Rusya'nın Arkhangelsk bölgesindeki Kuzey Dvina Nehri'nde yakalanan bir balık herkesi şaşkına çevirdi. Rus balıkçı Angler Aleks Korobov (50) tarafından yakalanan insan dişli balık Rus Balıkçılık ve Denizbilim Enstitüsü tarafından da incelemeye alındı.

Balığı Kuzey Dvina Nehri'nde yakalayan balıkçı Aleks, ilk gördüğü anda sıradan bir tatlı su çipurası olduğunu fakat ağzını açtığı anda insan dişlerine sahip farklı bir tür olduğunu düşündüğünü ifade ederek,

"Hoş ve kırmızı solungaçlarını açtığımda ağzının bir çipurada olması gerektiği gibi olmadığını fark ettim. Beni hayrete düşüren bir şey gördüm” dedi.

 

Bulduğu balığı hemen arkadaşlarına gösteren Aleks, arkadaşlarının önce inanmadığını daha sonra ise dişlerini görünce bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirtti.

Yakaladığı balıkla övünen Aleks daha sonra otopsi yaptırmak üzere Rus Balıkçılık ve Denizbilim Enstitüsü ile irtibata geçti. Enstitü Uzmanı Gennady Dvorykankin, "Pirana ailesinden olduğuna inanıyoruz. Ama filmlerde gördüğünüz gibi et yiyen piranalardan değil, otçul bir pirana” diyerek bu balığın büyük olasılıkla nehre atılmış tropikal bir örnek olduğunu ekledi.

Rus balıkçı Aleks'in balığı yakaladığı Rusya'nın Arkhangelsk bölgesi ise Çernobil'den yaklaşık 1,300 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

1427585748500.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.