1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU BEŞİNCİ SEL FELAKETİMİZ”
“BU BEŞİNCİ SEL FELAKETİMİZ”

“BU BEŞİNCİ SEL FELAKETİMİZ”

“Bu beşinci sel felaketimiz”

A+A-

 

Girne’de aralıksız yağan yağmur büyük çaplı maddi hasara neden oldu. Karaoğlanoğlu bölgesinde yaşayan Tuğrul ve Zühre Özkaracan’ın evine dolan yağmur suları Sivil Savunma ekiplerince saatler süren uğraş sonunda çekilebildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan Tuğrul Özkaracan, iki katlı olan evlerinin bu zamana kadar 4 kez sele maruz kaldığını kaydetti.

Bundan 5 yıl önce yaşanan sel felaketinde büyük çaplı maddi hasara uğradıklarını ifade eden Özkaracan, o dönemde zararlarının tespitinin yapıldığını, zararın tazmin edileceği sözü verildiğini, ancak tazmin edilmediklerini dile getirdi.

“Hayvanlarımız telef olmuştu”

Yardımlarına Sivil Savunma Teşkilatı’nın koştuğunu belirten Özkaracan şunları söyledi:

“Karaoğlanoğlu’nda yaşıyoruz. Beş yıldan beri biz 4 kez sel baskınına uğradık. Dereleri kapattıkları için biz bu durumu yaşıyoruz. Eski Belediye Başkanının zamanında geldiler, gördüler. Yanına duvar çekelim dedik, çekmediler, bir şeyler yaptılar, ‘şimdi gelmeyecek’ dediler. Bundan 5 yıl önce yaşanan felakette, hayvanlarımız telef oldu. Hayvancılık Dairesi’nden görevliler geldi, tazminat vereceklerini söyledi. O zaman 4 bin TL zarar ziyan çıkardılar, ama ödenmedi. Kaymakam Bey’’e sorduğumuzda ödenmesinin zor olduğunu söyledi.

“Sivil Savunma imdada koştu”

Bu yağmurda da aynı sıkıntıyı yaşadık. Evimiz yana kaydı, sular boşaltılacak gibi değil. Allahtan Sivil Savunma imdadımıza yetişti de uğraşırlar. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bu sorunu kökten çözsünler.”

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.