1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU BİR İLK...
BU BİR İLK...

BU BİR İLK...

Bu bir ilk;

A+A-

 

İKİ TOPLUMUN LİDERİ BİRBİRLERİNİN DİLİNDE KUTLAMA MESAJI VERDİ

RUM SİYASİ PARTİLERDEN NOEL MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Noel yortusu ve yeni yıl münasebetiyle Türkçe ve Rumca mesaj verdi.

Liderlerin video mesajında, yeniden birleşme ve barış mesajının verildiğini yazan Rum gazeteleri, Anastasiadis’in Türkçe, Akıncı’nın da Rumca mesaj verdiğini ve bunun, ilk kez yapıldığına dikkat çekti.

Simerini gazetesi, ilgili haberi “Birbirlerinin Dilini Konuştular… İki Toplumun Liderleri İlk Kez Böyle Bir Faaliyette Bulundu” başlıklarıyla manşetten aktarırken, liderlerin, yeni yıl itibarıyla başlayacak zorlu müzakere süreci öncesinde uzlaşı ve birlik mesajı vermek istediklerini yazdı.

Gazete, hem Rumca, hem Türkçe verilen mesajın heyecan yarattığına vurgu yaparken, Anastasiadis’in mesajında “yeniden birleşmiş bir vatanda barış” dilediğini, Akıncı’nın da “tüm Kıbrıslılara refahtan” bahsettiğini kaydetti.

Politis gazetesi ise, “İlk Ortak Mesaj… İki Lider Aralarındaki Kimyayı Teyit Etti” başlığıyla aktardığı haberinde, devlet kanalında yayımlanan videonun dışında, “Omada Kipros” (Kıbrıs Grubu) tarafından çekimin perde arkasıyla ilgili ikinci bir video daha yayınlandığını ve videoda, iki liderin birbirlerinin dilinde konuşmaya çalışırken kahkahalara boğulduklarının görüldüğünü yazdı.

Videoda, Akıncı ile Anastasiadis’in birbirlerine samimiyetle hitap ettiklerini belirten gazete, Anastasiadis’in Türkçe mesajı verirken zorlandığını, Akıncı’nın ise Rumcaya ve Kıbrıs şivesine daha hakim olduğuna işaret etti.

Alithia gazetesi de, ilgili haberine “Anastasiadis-Akıncı’dan Ortak Kutlama Mesajı” başlığını kullandı.

Gazete, bir diğer haberinde de, Rum siyasi partilerin Noel mesajlarına yer verdi.

Haberde, DİSİ, AKEL, DİKO, EURO. KO, Ekologlar ve Çevreciler ve Vatandaşlar İttifakı’nın, yeni yılda, Kıbrıs sorununda ve ekonomide olumlu gelişmeler yaşanmasını ve mutluluk, sağlık ve barış getirmesini diledikleri belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.