1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU BİR REKOR OLMALI!
BU BİR REKOR OLMALI!

BU BİR REKOR OLMALI!

2009’dan beridir Güney Kıbrıs’a sahte kimlik kartıyla gidip gelen 41 yaşındaki Salı Ahmed, neredeyse bir rekor kırdı:

A+A-

Lefkoşa’daki Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan, 41 yaşındaki Salı Ahmed, daha önceden yurt dışından temin etmiş olduğu başka bir şahıs adına düzenlenmiş kimlik kartı ile 2009 yılında bugüne kadar bin 339 kez Güney Kıbrıs’a giriş çıkış yaptı. Salı Ahmed, en sonunda geçtiğimiz gün yakayı ele verdi ve mahkemeye çıkarıldı.

Salı Ahmed’in sahte kimlik kartını görevli memura verip, belgede adı geçenin kimliğine bürünüp, birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, KKTC’ye giriş ve çıkış işlemi yaptırdığı tespit edildi. Ahmed, söz konusu belgeyi sahtekarlıkla kayıt temin ettiği tespit edilerek, önceki gün polis tarafından tutuklandı.

Salı Ahmed’in kız kardeşi olan 29 yaşındaki Zlatka Petkova da geçtiğimiz gün Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan, görevli muhaceret memuruna işlem yaptırmadan birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal edip gizlice KKTC’ye giriş yaptığı tespit edildiği için gözaltına alındı. İki kardeş dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarıldı.

İddia Makamı Başsavcılık adına mahkemede hazır bulunan Savcı Emine Taşkın, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Aytan Özoğlu’nu tanık olarak mahkemeye dinletti.

Meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını, iki zanlının da KKTC’de kaçak olarak bulunduğunu ancak annelerinin KKTC vatandaşı olduğunu belirten polis memuru Özoğlu, zanlıların davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, sunulan şahadetin ardından, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasını ve tüm seyahat belgelerine el konulmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.