1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU BİZİM SON KAĞIDIMIZDIR...”
“BU BİZİM SON KAĞIDIMIZDIR...”

“BU BİZİM SON KAĞIDIMIZDIR...”

Bakalım komşularımız nasıl bir tavır belirleyecek

A+A-

“DOWNER BİZDEN HENÜZ RANDEVU TALEP ETMEDİ”
 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere masasına oturmadan kağıtların gidiş gelişiyle bir anlaşmaya varılamayacağını belirterek, ortak metinle ilgili son önerilerini yaptıklarını kaydetti. Eroğlu “artık bu kağıt teatisini bırakalım müzakere masasına oturalım” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugün bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada, kendilerinin verdiği kağıdın esas alınması gerektiğini düşündüğünü söyleyerek, yaşanabilir bir anlaşmanın ancak böyle bir kağıtla müzakere masasına oturduktan sonra ortaya çıkabileceğini düşündüğünü belirtti.

Eroğlu, müzakerelere başlanmadan önce ortak açıklama yerine kısa metin yazılmasının gündeme geleceği şeklindeki yorumlara atıfta bulunarak, “kısa metin dendiği metin neleri içerecek....biz BM Genel Sekreteri ile konuştuk bu bizim son kağıdımızdır” dedi.

Rum tarafının, Türk tarfının son gönderdiği ortak açıklama kağıdına karşı tutumunun ne olacağının bilinmesi gerektiğini, bunu daha önce de ifade ettiğini söyleyen Eroğlu, kısa metin dediklerinin ne olacağını, başka bir yöntemin mi gündeme geleceği konusunun bilinmesi gerektiğini kaydetti.

DOWNER’İN GELİŞİ...

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’in, 12 Ocak tarihinde adaya geleceğine inandığını belirten Eroğlu, Downer’in 22 Ocak’ta BM Güvenlik Konseyine Kıbrıs konusuyla ilgili raporunu vermesi gerektiğini dile getirerek, “herhalde buradan geçecek diye düşünüyorum. 12’si netleşmiş mi? netleşmemiş mi? o sorulara cevap veremem ama geleceği haberleri duyulmuştur” dedi.

“DOWNER BİZDEN HENÜZ RANDEVU TALEP ETMEDİ”

Downer’in adaya gelişiyle ilgili haberlerin duyulduğunu fakat şu ana kadar kendilerine herhangi bir randevu talebi gelmediğini dile getiren Eroğlu, gelen haberlerin 12 Ocak’ta adaya geleceği yönünde olduğunu söyledi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, İngiltere Başbakanı ile 15-16 Ocak tarihlerinde görüşmeleri olduğunu bildiğini söyleyen Eroğlu, Downer’in gelmesi halinde 13 Ocak tarihinde Rum tarafı ile görüştükten sonra kendilerinde randevu talebinde bulunabileceğini düşündüğünü kaydetti.

“KAĞIT TEATİSİNİ BIRAKALIM”

Kıbrıs’ta bir anlaşma istersek müzakere masasına oturmalıyız düşüncesinden hareket edilirse bir anlaşmaya varılabileceğini söyleyen Eroğlu, “müzakere masasına oturmadan kağıtların gidiş gelişiyle bir anlaşmaya varamayız. Talebimiz artık bu kağıt teatisini bırakalım müzakere masasına oturalım ve her iki halkı memnun edecek bir anlaşmanın yollarını arayalım...Bakalım komşularımız nasıl bir tavır belirleyecek” şeklinde konuştu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.