1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU ÇİLE BİTECEK!
BU ÇİLE BİTECEK!

BU ÇİLE BİTECEK!

Bu çile bitecek

A+A-

Lefkoşa Atatürk Stadyumu ile Lefkoşa Trafo Merkezi arasında kalan yolda çalışmalar Pazartesi günü itibari ile yeniden başladı. Cadde tümü ile tadil edilerek asfaltlanacak

 Duygu ALAN

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Atatürk Stadyumu ile Trafo Merkezi arasında bulunan Cezaevi yolu olarak da bilinen yolda tadilat ve asfaltlama çalışmaları Pazartesi günü yeniden başladı.

Proje çalışmalarına aylar önce başlanmış ancak bir takım sorunlar nedeni ile çalışmalara birkaç haftadır ara verilmişti.

Proje çalışmaları, Salih Köroğlu Construction LTD. tarafından yürütülüyor.

Salih Köroğlu Construction LTD. Direktörü Gökay Köroğlu, konu ile ilgili Havadis’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Söz konusu ihale 2014 yılının ihalesiydi. Lefkoşa Türk Belediyesi, bu proje için TC Yardım Heyeti’ne başvurdu ve o dönem projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan 500 bin TL’lik kaynağı TC Yardım Heyeti’nden sağladı. Ancak LTB bu ihaleye çıkmadı. 2016’nın sonunda ihale çıktı. 2014’te yapılan keşiflere göre ihtiyaç olan kaynak 500 bin TL’ydi. Örneğin yamalar vardı ve bu yerler 3 parça halinde 20,30 ve 40 metrekarelik alanlardı. Ancak 2014’ten 2016 yılına kadar bu bozuk yerler yürüdü ve 40 metrekarelik bozuk alan 60 metrekare, 20 metrekarelik bozuk alan 40 metrekare, 10 metrekarelik bozuk alan ise 20 metrekare oldu, tahribat büyüdü. Yolda çalışma başlayınca tahribatın daha da büyük olduğu ortaya çıktı. bozuk ve tadil edilmesi gerekenin alanın daha geniş olduğunu gördük. Belediye ‘O zaman biz burayı komple yapalım, yol artık bitmiş, yama tutmaz’ dedi.  Biz de ‘Tamam’ dedik. Tabi tahribat büyüyünce gerekli olan meblağ da büyüdü. Yolun tümü ile tadil edilmesine yönelik karar Çarşamba günü çıktı. LTB finanse edecek. Biz de müteahhit firma olarak Pazartesi günü çalışmalarımızı başlatacağız.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.