1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU ÇOCUK DÜNYA BASININDA...
BU ÇOCUK DÜNYA BASININDA...

BU ÇOCUK DÜNYA BASININDA...

IŞİD‘i böyle alt etti.

A+A-

Bağdat’ta IŞİD’in elinden kurtulmak için intihar bombacısı numarası yapan 14 yaşındaki Suriyeli çocuk, bugün İngiliz ve Amerikan basınında manşet oldu.

Mirror “Cesur çocuk IŞİD’in elinden kurtulmak için gönüllü intihar bombacısı numarası yaparak kaçtı” başlıklı haberinde, Usaid Barho’nun (14) Bağdat’taki bir cami önünde üzerindeki öldürücü patlayıcıları gösterdiği videoyu yayınladı.


Irak televizyonun hazırladığı temsili film de, The New York Times’da “IŞİD’de bir Çocuk. İntihar Yeleği. Yaşama Umudu” başlıklı haberle verildi.


14 yaşındaki cesur Suriyeli çocuğun kendisine intihar bombacısı süsü vererek IŞİD komutanlarının elinden nasıl kurtulduğu merakla izlendi. Usaid Barho’nun IŞİD’in elinde yetiştirilmek üzere tutulan binlerce çocuktan biri olduğuna değinen Mirror, bir zamanlar doktor olma hayaliyle yaşayan Usaid’in Şii camisinde güvenlik görevlilerine intihar ceketiyle yaklaştığını gösterdi. The New York Times, Usaid’in Irak istihbaratına IŞİD’in eğitim kampına nasıl girdiğini anlattığını yazdı. Usaid, “İslama inandığım için IŞİD’e girdim. Halifeliğe katılacağımızı söyleyerek bizi kandırdılar. Şiilerin kafir olduğunu beynimize işleyerek onları öldürmemizi istediler”


IŞİD’e gönüllü girdiğini söyleyen Usaid, Halep yakınında Manbij’de bir camide IŞİD’ın Sünni radikalleri tarafından eğitildiğini belirtti. Kendisini Irak’ta bulan Usaid, bir süre sonra gruba girdiğine pişman oldu ve kaçmaya karar verdi. En iyi şansının intihar komandosu olarak güvenlik görevlilerine teslim olmak olduğuna karar verdi. 


Savaşmadığını söyleyen Usaid, Halep yakınındaki evinden alınarak Irak’a götürüldüğünü anlattı. Irak’ta ona “Ya savaşçı olacaksın ya da intihar komandosu” seçeneğinin verildiğini söyledi. Suriyeli genç ,en iyi seçimin intihar komandosu olmak olduğuna karar verdi.


Usaid açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İntihar komandosu olmak için elimi kaldırdım. Savaşçı olsaydım ve güvenlik güçlerine teslim olmaya kalkışsaydım, elimde tabanca öldürülürdüm”


Usaid’in şimdi Irak İstihbarat Servisi’nin elinde gözaltında tutulduğu öğrenildi.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.