1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU DA HAYAT HİKAYESİ...
BU DA HAYAT HİKAYESİ...

BU DA HAYAT HİKAYESİ...

Mahkemeye yansıyan bilgiler; Guinness rekorlar Kitabı’na girecek cinsten...

A+A-

 

Lefkoşa’da bir mağazadan satın aldığı radyonun içine uyuşturucu yerleştirip cezaevindeki kardeşine vermeye çalışırken tutuklanan Alper Baran Tutucu bir yıl hapse mahkmum oldu.

Tutucu’nun yargılanması sırasında mahkemeye yansıyan bilgiler; Guinness rekorlar Kitabı’na girecek cinsten...

14 yaşından beri uyuşturucu kullanan ve şimdi 24 yaşında olan Alper Baran Tutucu’nun babası,  2006 yılında cinayetten müebbet hapis cezası almış. Aynı yıl kardeşi intihar etmiş, bir başka kardeşi ise kan kanserinden hayatını kaybetmiş... Tutucu’nun, bir diğer kardeşi Durmuş Tutucu ise 2006 yılından beri hükümlü tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor.

Hakkındaki dava dün karara bağlandı
Alper Baran Tutucu, cezaevindeki kardeşi Durmuş Tutucu ve suç ortakları Bulut Sarıdoğan hakkındaki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağladı. Sanıklar Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda sanık Alper Baran Tutucu, “uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf”, sanık Durmuş Tutucu, “uyuşturucu madde tasarrufu”  ve sanık “ağır bir suç işlemek için gizli ittifak kurma” suçlarından yargılandı.

15 Nisan’dan beri tutuklu
Sanık Alper Baran Tutucu’nun Gazimağusa’dan Hasan Boncuk isimli bir kişiden 12 gram centetik cannabionid türü uyuşturucu aldığını, bir kısmını içtiğini,6 gram 678 miligramını ise radyo içerisinde gizleyip cezaevine sokmaya çalıştığını söyledi. Güran 15 Nisan 2013 tarihinde meydana gelen olayın ardından tutuklanan sanığın o tarihten beridir tutuklu bulunduğunu, diğer sanıklardan Durmuş Tutucu’nun 2006 yılından, Sarıdoğan’ın ise 2013 yılından beridir hükümlü tutuklu olarak cezaevinde bulunduğunu açıkladı.

Cezaevindeki kantine 2 bin TL borç...
Başkan Güran, sanık Alper Baran Tutucu’nun daha önce benzer bir suçtan cezaevine girdiğini, o esnada sanık Bulut Sarıdoğan ile tanıştığını, cezaevine uyuşturucu sokup satmak için anlaştıklarını ve daha sonra sanık Durmuş Tutucu’ya da bu fikirlerini anlatıp onu olaya dâhil ettiklerini söyledi. Güran, sanığın tahliye olana kadar cezaevindeki kantine 2 bin TL borçlandığını, tahliye olduktan sonra da borcunu ödemek için bu yola başvurduğunu ifade etti. Cezaevine uyuşturucu sokulmaya çalışılmasının vahametinin ortada olduğunu dile getirerek, bu hususu ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Yargıç, Tutucu’nun hayatını özetledi
Sanıklar hakkında hafifletici unsurları de değerlendirdiklerini belirten Güran, 14 yaşından beridir uyuşturucu kullanan ve şimdi 24 yaşında olan Alper Baran Tutucu’nun, 2006 yılında babasının cinayetten  Türkiye’de müebbet hapis cezası aldığını, aynı yıl kardeşinin intihar ettiğini ve yine bir başka kardeşinin ise kan kanserinden öldüğünü, kardeşi Durmuş Tutucu’nun da 2006 yılından beridir hapiste olduğunu söyledi.

Baran’a 1 yıl verildi
Güran sanıklar hakkında karar verilirken benzeri sabıkalarının olup olmadığına baktıklarını, sanık Alper Tutucu’nun benzeri suçtan 2012 ve 2013 yılında hüküm giydiğini, sanık Sarıdoğan’ın da 2013 yılında benzer suçtan hüküm giydiğini belirterek, ayrıca cezaevine uyuşturucu madde sokulmaya çalışılmasının da olayın vahim yönü olduğunu ifade etti. Mahkeme Başkanı Ömer Güran, sanıklar hakkında ceza verirken tüm unsurların değerlendirildiğini belirterek sanık Alper Baran Tutucu’yu 1 yıl, sanık Durmuş Tutucu’yu 3 ay ve sanık Bulut Sarıdoğan’ı da 3 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.