1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU DAVA DAHA UZAR
BU DAVA DAHA UZAR

BU DAVA DAHA UZAR

Bu dava daha uzar

A+A-

Avukat Mustafa Asena, kundaklama zanlılarına polisin işkence yaptığı iddiasını sürdürdü, tanık olarak dinlenen Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz bunun tam tersini söyledi

Başkent Lefkoşa’da geçen şubat ayında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve ülke genelinde büyük infiale neden olan “kundaklama” ve “kasti hasar” davasının dün Lefkoşa Kaza Mahkemesinde görüşülen duruşmasında Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, tanık olarak dinletildi. Kundaklama suçundan gözaltına alınan Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlar ve Mustafa Kaya’nın avukatı Mustafa Asena’nın işkence iddiaları üzerine, bir gün arayla iki doktor mahkemede tanık olarak dinletildi. Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Başsavcılık ve avukat Mustafa Asena’nın sorularını yanıtladı.

“Poliste işkence gördüm” dedi ama…
Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen ek tutukluluk duruşmasında, tanık Doktor Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, zanlı Eren Baysal’la ilgili yapmış olduğu tetkikleri mahkemede anlattı. İdris Deniz, “Kundaklama suçundan şu an huzurda bulunan zanlı Eren Baysal’ı 29 Mart tarihinde saat 17.10 sıralarında kontrol ettim. Baysal’ı kontrole başlarken ona sorularda sordum. Bana poliste darp edildiğini, gözlerinin bağlanarak işkenceye tabi tutulduğunu söyledi. Göğsünde ve sol kolun tamamında iyileşmiş izler gördüm. Vücudundaki çizikler 7 ile 10 günlüktü” dedi.

“İzler daha derin olurdu…”
Deniz, ancak zanlının bileklerindeki izlerin kelepçeden dolayı olmuş olabileceğini, kelepçe ile zanlının asıldığına dair iddiaları doğrulayacak derecede yara izi tespit edemediğini ifade etti. Deniz, “Metal kelepçeden dolayı veya ani bir hareketle zanlının kelepçesinden çekilmesinden dolayı iz olmuş olabilir. Ancak eğer zanlı bileklerinde kelepçe ile asılmış olsaydı izler daha erin olurdu” dedi.

Asena: Müvekkillerimle görüştürülmedim
Savunma avukatı Mustafa Asena tanıklık yapan Adli Tıp Uzman’ının savcı ve polis tarafından yönlendirildiğini iddia ederek, hazırlanan raporun ihtimaller üzerine yapıldığını söyledi. Asena müvekkillerinin polis tarafından işkence ve psikolojik baskıya tabi tutulduğunu ifade ederek, zanlıların kendileri ile görüştürülmediğini öne sürdü.

Eren Baysal’ın elleri kanlıydı…
Avukat Mustafa Asena, hazırlanan doktor raporlarının gerçeği yansıtmadığını ve zanlı Eren Baysal’ın poliste işkence gördüğünü bir kez daha vurguladı. Asena Eren Baysal’ın ellerini kanlı gördüğüne şahit olarak aynı ofiste çalıştığı meslektaşı Avukat Çağla Kutruza’yı tanık kürsüsüne çıkardı.
Savcının sorularını yanıtlayan Çağla Kutruza, Lefkoşa Merkez Karakolu hücrelerinde tutuklu bulunan zanlıların poliste işkenceye maruz kaldığını ifade ederek, hiçbir şekilde kendileri ile görüştürülmediklerini iddia etti.

Avukatla polisin konuşmaları kaydedilmiş…
Çağla Kutruza, “Müvekkillerimizi görmek için Lefkoşa Polis Karakoluna gittiğim zaman orda polisle aramızda geçen tüm konuşmaları cep telefonuma kaydettim” dedi.
Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, verdiği aranın ardından saat 17.00 sıralarında ek tutukluluk talebine ilişkin kararını açıkladı. Avcıoğlu yapılan beyanların ardından, polise son kez bir fırsat vermeyi uygun gördüğünü ifade ederek, tüm zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.