1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU DURUMA İSYAN!
BU DURUMA İSYAN!

BU DURUMA İSYAN!

Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünde ;

A+A-

 

Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünde dün sabah Cemal Koçak ve Muhammet Taşoğlu’nun ağılına giden başıboş köpekler 15 kuzuyu telef ederken, 14 kuzuyu da ciddi şekilde yaraladı.

Hayvanların sahipleri yaşanan bu duruma isyan ederlerken, daha önce de başlarına bu tip sorunlar geldiğinden yakındılar. Hayvan sahipleri yetkililerin başıboş köpek sorununu yıllardır ihmal ettiklerine değinerek, büyük zararlara neden olan bu sorunu artık çözmelerini talep etti. Vatandaşlar, bu olayla birlikte Mağusa bölgesine büyük bir hayvan barınağı gerekliliğini yine gündeme getirdi.

Gazetemize konuşan Cemal Koçak, önceki akşam saat 19.00’da hayvanlarının bakımını yaparak evine dinlenmeye gittiğini söyledi. Cemal Koçak, dün sabah saat 05.00’te da ağılına geldiğinde 8 kuzusunun boğularak telef edildiğini, 7 kuzusunun da ciddi şekilde yaralandığını gördüğünü söyledi.
Gözü gibi baktığı hayvanlarının bu şekilde öldüklerini görünce büyük üzüntü yaşadığını anlatan Cemal Koçak, polis ve belediyeye haber verdiğini kaydetti. Koçak, belediyenin de durumdan Mağusa Kaymakamlığı’nı haberdar ettiğini bildirdi.

Hayvan severlerin sadece köpekleri değil, diğer hayvanları da sevmesi gerektiğini belirten Koçak, kuzularının tanesinin 800 TL olduğunu ve büyük zarara uğradığını açıkladı.

Muhammet Taşoğlu ise akşam sağlam bıraktığı 7 kuzusunun köpekler tarafından telef edildiğini, 7 kuzusunun da ciddi şekilde yaralandıklarını söyledi.

Köpeklerin bir buçuk metrelik duvardan atlayarak ağılına girdiklerini belirten Taşoğlu, zararının büyük olduğunu dile getirdi.

Muhammet Taşoğlu zararının karşılanmasını talep etti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.