1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU FOTOĞRAFIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!
BU FOTOĞRAFIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!

BU FOTOĞRAFIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!

Görenlerin tüylerini diken diken yapan bu fotoğrafın sırrı sonunda çözüldü...

A+A-

Hindistan'da 9 metre uzunluğundaki pitonun sarhoş bir adamı yuttuğunu gösteren fotoğraf sahte çıktı. Fotoğrafın daha önce dünyanın dört bir yanından farklı olaylar için de kullanıldığı ortaya çıktı.

Twitter’da Vikraman Nair adlı kullanıcının “Hindistan’da piton sarhoş bir adamı yuttu” notuyla paylaştığı fotoğraf 13 bin retweet almış ve kısa sürede sosyal medyada adını duyurmuştu.

Ancak birçok haberde de yer alan fotoğrafın eski bir tarihe ait olduğu belirlendi. Fotoğraf Google’da aratıldığında, Eylül 2012’den itibaren zaman zaman internette hortlatıldığı ortaya çıktı.

Aynı fotoğraf Malezya ve Çin'de de kullanılmış

Haziran 2013’te Linda Laina Nyatoro Facebook sayfasından paylaştığı fotoğraf için ‘Dev yılan bir kadını yuttu’ notunu eklemiş, görüntü kısa sürede haberlerde yer almıştı. Yine aynı görsel daha önce Endonezya’da yolda uyuyan sarhoş bir adamı, Malezya’da 4 yaşındaki kızı, Çin’de ise kimliği belirsiz bir kişiyi yuttuğu öne sürülerek sunulmuştu.

Uzmanlar dev pitonların insan öldürebildiğini ancak yutmasının çok nadir olduğunu vurguluyor. Fotoğraftaki pitonun ise keçi ya da geyik yediği düşünülüyor.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.