1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'BU GENCİ TANIYAN BİZİ ARASIN'
'BU GENCİ TANIYAN BİZİ ARASIN'

'BU GENCİ TANIYAN BİZİ ARASIN'

Harekete geçiren 'IŞİD üyesi'

A+A-

Twitter'da yayımlanan bir fotoğraf, İngiliz basını ve terörle mücadele uzmanlarını alarma geçirdi.

IŞİD bayrağı önünde, militanların arasında elinde tüfekle poz veren bir gencin görüldüğü fotoğraf, İngiltere'nin gündemine oturdu.

İngiliz Daily Mail gazetesi, terörle mücadele uzmanlarının, gencin kimliğini tespit etmek için seferber olduğunu bildirdi.

Bazı Twitter kullanıcıları gencin İngiliz ya da Avustralyalı olduğunu öne sürerken, isminin Jonathan Edwards olduğu iddiası da ortaya atıldı. Ancak bu iddianın sahibi olan Abu Dawud adlı Twitter kullanıcısı, daha sonra attığı bir tweet'te Jonathan Edwards'ın okuldayken sataştığı bir çocuğun ismi olduğunu söyleyerek, yazdıklarına inanan Daily Mail'le dalga geçti.

SAHTE OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

"Jonathan Edwards" ismi gibi, fotoğrafın kendisinin de gerçek olmadığı görüşü ağırlıkta. "Bu cihatçıyı tanıyorsanız, bizimle irtibata geçin" diye çağrıda bulunan Daily Mail'e konuşan uzmanlar, IŞİD'in, Hollywood filmlerindeki özel efektlerin yapımında faydalanılan sotfware programlarını ustalıkla kullanabildiğine dikkat çekerek, fotoğrafın üzerinde oynanmış olabileceğini belirtti.

İsmi açıklanmayan bir kaynak ise, "Eğer gerçek olsaydı, IŞİD bunu paylaşıp daha büyük bir propaganda malzemesi yapardı" yorumunda bulundu.

Bu arada, fotoğrafın yeni ses getirmesine karşın, ilk kez yaklaşık bir ay önce Twitter'a yüklendiği anlaşıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.