1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU GİDİŞLE HALK SİSİ'YE DARBE YAPACAK!
BU GİDİŞLE HALK SİSİ'YE DARBE YAPACAK!

BU GİDİŞLE HALK SİSİ'YE DARBE YAPACAK!

BU GİDİŞLE HALK SİSİ'YE DARBE YAPACAK!

A+A-

Diktatör Sisi, Mısır halkını açlığa mahkum etti. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye idam cezası verdi. Bakanlarının maaşını 400 bin dolara yükseltti.

Darbeyle görevinden alınan Muhammed Mursi'nin idamı cezasına tepkiler sürerken; Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Mısır Bilim Adamları Kurulu Başkanı ve Stratejik Planlama Uzmanı Dr. İmad Muhenna'nın açıklamaları şok etkisi yarattı. Dr. Muhenna, devletin idari sistemindeki boşluktan dolayı bazı bakanların aylık maaşlarının 400 bin dolara ulaştığını ileri sürdü. Özel bir televizyon kanalına konuşan Muhenna, devlet bütçesinin yüzde 26'sının memur maaşı ödemelerine tahsis edildiğini dile getirerek, "Bazı bakanlar 400 bin dolar maaş alıyor" dedi. Mısır'da 6 milyon 500 bin memur olduğunu söyleyen Dr. İmad Muhenna, bu rakamın Çin'de dahi olmadığını savundu. 

FAKİRLİK ORANI YÜKSELDİ 

Mısır'da 1981 yılında ülke nüfusuna göre fakirlik oranının yüzde 16.5 iken, 2014 itibariyle fakirlik oranının yüzde 42'ye ulaştığını anlatan Dr. Muhenna, ülkenin kalkınması gerekirken daha da fakirleştiğine dikkat çekti. Muhenna, "2 gün önce Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi idari yapılanma talimatı verdi. Ancak Mursi için alınan idam kararı Sisi'nin görev ve yetkisini bir kez daha tartışmaya açtı. Bu gidişle halk kendisine darbe yapacak" şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.