1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU GÖRÜNTÜLERİN GERÇEK OLDUĞUNA İNANAMAYACAKSINIZ!
BU GÖRÜNTÜLERİN GERÇEK OLDUĞUNA İNANAMAYACAKSINIZ!

BU GÖRÜNTÜLERİN GERÇEK OLDUĞUNA İNANAMAYACAKSINIZ!

Defalarca uyarıldı! Mikrop yuvası... Halkın sağlığıyla işte böyle oynanıyor;

A+A-

 

Böyle et kesim yeri olmaz


Kaymakamlık, Değirmenlik Belediyesi ve Çevre Koruma Dairesi tarafından defalarca uyarılan, ceza yazılan et kesim yeri, etrafa mikrop ve koku yaymaya devam ediyor.

et1.jpg
Cihangir mevkiinde bulunan ve sürekli el değiştiren et kesim tesislerinden etrafa yayılan pis kokular, bölge halkını isyan ettirdi. Bölgede oturan 37 kişi imza attıkları şikâyet dilekçesiyle konuyu mahkemeye taşıdı. Bölge halkı hakkını artık hukukta arayacak. Defalarca şikâyet edilen ve her defasında temiz tutmaya söz veren işletme yetkilileri, yine sözlerini tutmadı.
Kamyon en az 3-5 gün dışarıda etlerle bekletiliyor.

et.jpg
Hayvanların kesimi sonrası ortaya çıkan atıklar, doluncaya kadar bahçede bulunan kamyona depolanmaya devam ediliyor. Kamyonun dolması bazen 3, bazen de 5 gün sürüyor ve kamyon dolunca etler bölgeden uzaklaştırılıyor.

Bu süre içerisinde 40 derece sıcakta güneşin altında kaynayan ve kokan etlerden etrafa yayılan koku ve mikroplar bölgeyi tehdit ediyor.

et2.png
Bölge halkı kokudan pencere açamıyor
Değirmenlik Belediyesi Sağlık Bölümü ekiplerinin son denetiminde yine aynı manzaralar fotoğraf karelerine yansımış ve kapatılması söz konusu olan tesisin sahipleriyle yapılan telefon görüşmesinde, tesislerin bahçesinin temiz tutulacağı hakkında yetkililere söz verilmişti.

et3.jpg

Ancak sözünü tutmayan tesis sahipleri, sıcaklarla birlikte artan kokular yüzünden mağdur olan bölge halkının tepkisini çekmeye devam ediyor. Bölgede oturanlar, Lefkoşa Kaymakamı ile Değirmenlik Belediye Başkanını bölgeye davet ederek yaşanılanları gözleriyle görmelerini istedi.

Haberal Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.