1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU GÜNLERİ GÖRMEK DE VARMIŞ
BU GÜNLERİ GÖRMEK DE VARMIŞ

BU GÜNLERİ GÖRMEK DE VARMIŞ

Murat Karabiber’in MS 053 plakalı aracını çaldılar, 3 soygundan sonra Atlılar köyüne bırakıp kaçtılar;

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta ‘yükte hafif, pahada ağır’ ürünleri tercih eden soryguncular, son zamanlarda oto hırsızlığına da yöneldiler. Gazimağusa’ da geçtiğimiz hafta sonu  Murat Karabiber’ e ait eve giren hırsızlar, para kasasının yanı sıra, MS 053 plakalı Hyndayı Jeep marka aracı da çalarak olay yerinden uzaklaştılar.

Aracının ve para kasasının bulunması için hemen hergün polisi arayan Murat Karabiber, hırsızların 3 gün içinde yakalanmasından memnuniyet duyarken, bu süre zarfında büyük bir üzüntü yaşadığını söyledi. Karabiber’in, yakın arkadaşlarına “bu günleri görmek de varmış” dediği öğrenildi.

Murat Karabiber’ e ait MS 053 plakalı aracın 5 Nisan tarihinde  Atlılar köyü yakınlarında bulunması ile iz süren polis kısa sürede soygunla ilgili oldukları ileri sürülen 3 zanlıya ulaştı. Dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılan zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilirken,  polis zanlıların çaldığı eşyaları Gazimağusa Polis Müdürlüğünde basın mensuplarına gösterdi.

Kasayı yaktılar

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’ de görevli polis memuru Hüseyin Osum, zanlıların

5 Nisan tarihinde Tuzla’ da Murat Karabiber’ e ait ikametgahtan içerisinde bin TL ve 390 Euro nakit para olan para kasasının yanı sıra içinde 320 TL nakit para olan cüzdanı ve evin önünden Murat Karabiber’ e ait  24 bin EURO değerindeki MS 053 plakalı  Hyndayi jeep marka aracı sitkat ettiklerini söyledi. Osum,  konu aracın Atlılar köyünde, kasanın ise yanmış vaziyette Tatlısu yakınlarında bir arazide  bulunduğunu belirtti.. Osum, zanlıların ayrıca 3 Nisan’ da, İngiltere’ de sakin Halil Öztaylan’ın, Gazimağusa Kartallar sokak no: 21  adresindeki ikametgahından 2 adet LCD televizyon ve 1 adet masa üstü bilgisayar sirkat ettiklerini aktardı.

Kilidi kırıp girdiler

Zanlıların 3 ve 4 Nisan tarihlerinde ise Yeniboğaziçi’ ne giderek okullar yolu üzerinde bulunan  Kazım Erenci’ye ait evin  kapı kilidini tornavida ile kırıp girdiklerini ve ev içerisinden 2 el çantası, 1 traş makinesi, 2 notebook ve 3 adet tornavida çaldıklarını söyleyen Osum, zanlıların 7 nisan tarihinde tespit edilip tutuklandıklarını bildirdi.

Soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Osum, alınacak ifadeler ve aranan emareler olduğunu aktardı. Zanlıların serbest kalması halinde yürütülen tahkikatın olumsuz şekilde etkileneceğini vurgulayan Osum, soruşturmanın selameti açısından 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlıların da itirazı olmaması üzerine Yargıç Hasan Dağlı zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.