1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU HALKIN SABRI KALMADI”
“BU HALKIN SABRI KALMADI”

“BU HALKIN SABRI KALMADI”

“Bu halkın sabrı kalmadı”

A+A-

 

Seçimini yaparak Mustafa Akıncı’nın 4.Cumhurbaşkanı olmasını sağlayan halk değişime olan ihtiyaç ve Kıbrıs sorununu çözeceğine inandıkları için Akıncı’yı seçtiklerini ifade etti.

Seçimini yaparak Mustafa Akıncı’nın 4.Cumhurbaşkanı olmasını sağlayan halk değişime olan ihtiyaç ve Kıbrıs sorununu çözeceğine inandıkları için Akıncı’yı seçtiklerini ifade etti 

Ülke genelinde önceki gün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk tercihini Mustafa Akıncı’dan yana kullanarak, KKTC’nin 4.Cumhurbaşkanı olmasını sağladı. Star Kıbrıs’a konuşan vatandaşlar Akıncı’yı seçmelerini nedenlerini ve beklentilerini anlattı. Kimisi değişim olan ihtiyaçtan dolayı Akıncı’nın seçildiğini, kimisi Akıncı’nın adada çözüm ve barışı sağlayacağını umduklarını kimisi ise denenmiş bir lider yerine denenmemiş bir isme şans vermeyi ve KKTC’de sorunların çözülmesini umdukları için Akıncı’nın seçildiğini ifade etti. 

MUSTAFA MUHTAROĞLU, “BU HALKIN SABRI KALMADI” 

“Değişim olması dileğimdi ve oldu. Kıbrıs’ta bazı şeylerin değişmesi gerekiyordu. Halk bu isteğini bu seçimle ortaya koydu. Biz çözüm ve barıştan yana olan adayı seçtik. Temennimiz budur. Bu halkın artık yıllarca Kıbrıs sorununu duyma gibi bir lüksü ve sabrı yoktur. Umarın Mustafa Akıncı bu dileğimiz doğrultusunda hareket ederek bazı şeyleri sonuca ulaştırır.” 

BİRSEN ÜNGÖR, “AKINCI BARIŞI SAĞLAMALI” 

“Herkes hayırlı olmasını diliyorum. Bir değişim oldu ve yeni bir isim seçildi. İleriki günlerde seçimimizin karşılığını görür ve bazı sorunların çözüme kavuşmasını dilerim. Bu ülkede barış ve çözüm olmasını, ambargoların kalkmasını umuyorum. Sayın Mustafa Akıncı’nın bunu sağlayacağını umuyorum.” 

ÇİĞDEM AKSU, “DEĞİŞİM ŞARTTI” 

“Değişim olması gerekiyordu ve oldu. Sayın Mustafa Akıncı’nın seçilmesini olumlu ve ileriki süreçte daha iyi bir sonuç için bir çözüm olarak görüyorum. Umarın bu seçim sonuçları Kıbrıs Türk Halkı için hayırlı olur. Bekleyip hep birlikte göreceğiz…” 

MÜCAHİT MACİT, “ZAMAN GÖSTERECEK” 

“Halk yenilik ve değişim peşindeydi. Yaptığı seçim ile bunu ortaya koydu. Kıbrıs’ta bitmek bilmeyen sorunların çözüm anahtarı olarak görülen Mustafa Akıncı seçildi. İleriki günler bu seçimin bize neler kattığını gösterecek. Belki bu halkın umduğu olacak belki de olmayacak. Her şeyi zaman gösterecek ama umarın beklentilerimiz yerine gelir.” 

CEMİLE ÇAKIR, “VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI” 

“Bu ülkede bundan böyle çözüm istiyoruz, barış istiyoruz. Bu halk bu nedenle Mustafa Akıncı’yı seçti. Bir vatandaş olarak ben de bunu istediğim için Akıncı’ya oy verdim. Akıncı’dan verdiği sözleri tutmasını, bu halkın isteği doğrultusunda adım atmasını bekliyorum.” 

ÖNDER SOSYAL,” HALKIN BEKLENTİLERİ VAR, O YÜZDEN AKINCI’YI SEÇTİ 

“Mustafa Akıncı yeni ve taze bir kan olduğu ve daha önce bu makamda denenmediği için seçildi. Halk denediklerini ve umduğunu bulamadığı liderleri gönderdi. Akıncı’ya bu halk bir şans tanıdı ve beklentileri doğrultusunda oy verdi. Halkın beklentilerini karşılamak ise oyları olarak o makama gelen Sayın Akıncı’ya düşmektedir. Bu seçimin tüm halk için hayırlı olmasını diliyorum.” 

SÖNMEZ ÖZMENOĞLU, “HALK SEÇİMİNİ YAPTI” 

“Bu halk bir seçim yaptı ve yeni bir lider seçti. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Tabi seçilen Mustafa Akıncı’dan bu halkın bir beklentisi var. Umarım halk umduğunu bulur ve daha önceki liderlerde olduğu gibi hayal kırıklığına uğramaz.” 

SALİH ÖRSÜN, “VİZYONU DAHA İYİ” 

“Mustafa Akıncı’nın seçilmiş olması hem değişim isteğinden hem de halkın Kıbrıs sorununun çözülmesini ve barış umudundan kaynaklamaktadır. Kıbrıs meselesinin çözümünde Akıncı’nın daha iyi bir vizyon ile masaya oturacağını ve barış için adım atacağını umuyorum.” 

MEHMET ONUR, “HEMEN HAREKETE GEÇMELİ” 

“Barış ve çözüm umudu ile Mustafa Akıncı’ya oy verdik. Bu ülkede baskı olmadan demokratik bir şekilde yaşamayı sağlayacak, barış ve çözüm yanlısı olduğunu düşündüğüm Akıncı’nın bir an önce harekete geçmesini ve sorunları çözmesini bekliyoruz. Akıncı’dan verdiği sözler ışığında Maraş’ı açmasını ve çözüm yolunda ilerlemesini umuyoruz.”

Star Kıbrıs
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.