1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU HAZİNE ÇOK KONUŞULACAK
BU HAZİNE ÇOK KONUŞULACAK

BU HAZİNE ÇOK KONUŞULACAK

Bu hazine çok konuşulacak

A+A-

Hitler’in, Nazi döneminde 'yozlaşmış sanat' olduğu gerekçesiyle el koydurduğu 1500 sanat eseri Münih’te ortaya çıktı. Bir eve yapılan baskında bulunan tablolardaki imzalar arasında Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall, Emil Nolde, Oskar Kokoschka ve Paul Klee gibi dünyaca ünlü ressamlar var.

bu-hazine-cok-konusulacak1.jpg

Nazi diktatörü Adolf Hitler’in el koydurduğu ünlü ressamlara ait 1500 sanat eseri, Almanya’nın Münih kentinde ortaya çıktı. 
   

2 YIL SONRA AÇIKLANDI
    
Focus dergisinin haberine göre; Cornelius Gurlitt isimli sanat tüccarını yıllardır takibe alan Bavyera gümrük muhafaza polisi, Schwabing semtindeki evine baskın düzenledi. 2011 yılının ilkbaharında gerçekleştirilen baskın soruşturmanın güvenliği açısından şimdiye kadar gizli tutuldu.
 
Baskında bulunan koleksiyonda Hitler tarafından el koydurulduğu belirtilen ve şimdiye kadar kayıp olarak bilinen Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall, Emil Nolde, Oskar Kokoschka, Ernst Ludwig Kirchner, Max Liebermann ve Paul Klee gibi dünyaca ünlü ressamlara ait tablolar var. Söz konusu modern sanat eserlerinin Nazi döneminde ‘yozlaşmış sanat’ (entartete kunst) tabiriyle takibe uğratılan ve Yahudi koleksiyoncuların elinden alınan eserlerden oluştuğu belirtildi.

bu-hazine-cok-konusulacak2.jpg

YÜKSEK GÜVENLİKLİ BİNADA SAKLANIYOR

Ele geçirilen paha biçilemez sanat eserleri, Bavyera Gümrüğü’ne ait yüksek güvenlikli binasında saklanıyor. Ünlü sanat tarihçisi Meike Hoffman, eserlerin kimlere ait olduğunu bulmak için görevlendirildi. Şimdiye kadar 300 eserin kayıp olarak bilinen ‘yozlaşmış sanat’ listesinde olduğu, 200 eserin de sahipleri tarafından resmen arandığı belirtildi. 80 yaşında olduğu belirtilen sanat tüccarı Cornelius Gurlitt hakkındaki savcılık soruşturması ise devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.