1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BU HÜKÜMETTE CİDDİ BİR ŞANS VAR”
"BU HÜKÜMETTE CİDDİ BİR ŞANS VAR”

"BU HÜKÜMETTE CİDDİ BİR ŞANS VAR”

Ertuğruloğlu, koalisyon hükümetinin işleyişinde şu ana kadar ciddi bir birliktelik ve doğru vizyon ortaklığı olduğunu

A+A-

“BU HÜKÜMETTE CİDDİ BİR ŞANS VAR”

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, koalisyon hükümetinin işleyişinde şu ana kadar ciddi bir birliktelik ve doğru vizyon ortaklığı olduğunu ifade ederek, “Şimdi bu hükümette bir şans var. Eğer yola çıktığımız şekilde devam edebileceksek, ciddi bir şans var” dedi.

UBP kurultayında Genel Başkan dışındakilerin adaylığını ciddi ve inandırıcı görmediğini vurgulayan Ertuğruloğlu, “Bütün bu oynanan senaryolara rağmen partinin mevcut genel başkanı ile kurultaydan sonraki dönemde de yola devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Ertuğruloğlu, bir anlaşma olur veya olamaz, her şeyden önce KKTC’nin kendi evini bir düzene sokması gerektiğini ifade ederek,  koalisyon hükümetinde bu düşüncenin hakim olduğunu söyledi.

Başbakan Ömer Kalyoncu’nun dürüstlüğüne ve düzgünlüğüne inandığını belirten Ertuğruloğlu, “Gayet başarılı bir başbakanlık götürüyor… Hükümetin işleyişinde de şuana kadar ciddi bir birliktelik, bir doğru vizyon ortaklığı var” dedi.

Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu,  bir televizyon programında soruları yanıtlayarak, değerlendirmelerde bulundu.

KKTC’deki siyaset zemininin, devletin ve bürokrasinin çalışma şekli ile kamuoyunun alışkanlıklarının sil baştan masaya yatırılıp, çekidüzen verilmesi gerektiğini belirten Ertuğruloğlu, yaşanılan koşulların gerçeği ile bağdaşan bir şekilde, geçmişteki yanlışlardan dersler çıkararak hareket etmek gerektiğini söyledi.

“ACI REÇETELER GÜNDEME GELECEKTİR, GELMESİ KAÇINILMAZDIR”

Açılımlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Ertuğruloğlu, şöyle konuştu:

“Acı reçeteler gündeme gelecektir, gelmesi kaçınılmazdır… O haksızca nemalananlar da nemalanmayacaklarını artık görsün, hep beraber bu işi bir düzlüğe çıkaralım. Benim gördüğüm kadarıyla, bu hükümetle, bu anlayışın egemen kılınacağı bir anlayışa gidiş var. ‘Bu hükümet her şeyi düzeltecek, sıkıntı kalmayacaktır’ diye bir iddiam da yok. Beklentim, gündeme gelen bu anlayış, bu gidişat sekteye uğramadan devam edebilsin. Ettiği takdirde umut var. Umut yoksa zaten, bizim veya herhangi birinin siyasette yer almasının da bir anlamı yok.”

“ADAYLIKLARINI CİDDİ VE İNANDIRICI GÖRMÜYORUM”

“UBP Kurultay sonucundan hükümetin etkilenip, etkilenmeyeceği” sorusuna Ertuğruloğlu, varsayımlar üzerine konuşmanın sağlıklı olmayacağını belirterek, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün kurultayı rahatlıkla kazanacağına inandığını ve hükümetinin de UBP kurultayı zemininde bir sıkıntı yaşamadan devam edeceğini düşündüğünü vurguladı.

“ERKEN SEÇİM GÖRMÜYORUM”

Şu anda erken seçim olasılığı görmediğini de vurgulayan Ertuğruloğlu, erken seçimin ülkeye hiçbir fayda sağlamayacağını söyledi ve başkanlık sistemine işaret etti.

Ertuğruloğlu, “Şimdi bu hükümette bir şans var. Eğer yola çıktığımız şekilde devam edebileceksek, ciddi bir şans var. Ve ilk defa bir hükümet kurulmuştur… koalisyon hükümeti kurulmuştur ki halkın ciddi anlamda bir beklentisi var ve hükümetin işleyişinde de şu ana kadar ciddi bir birliktelik, bir doğru vizyon ortaklığı var.” dedi.

“Sıkıntıların olacağını ama bunların, birilerinin beklediği gibi iki partin kutuplaşmasını gündeme getirmeyeceğini” söyleyen Tahsin Ertuğruoğlu, hükümet ortaklarının uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, “Umut verici süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“EVİMİZİ DÜZENE SOKALIM”

Bir anlaşma olur veya olamaz, her şeyden önce KKTC’nin kendi evini bir düzene sokması gerektiğini kaydeden Ertuğruloğlu, limanlarda vardiya usulü değil de mesai çalışılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını da ifade ederek, Ercan Havaalanı’nda vardiya usulü çalışılıyorsa, ülkeye bütün giriş kapılarında da o hizmetin 24 saat temelinde olması gerektiğini kaydetti.

Ertuğruloğlu, ancak Ercan’daki yoğunluğun Girne ve Mağusa limanlarında olmadığını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.