1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. BU HUYLAR FITIK EDİYOR
BU HUYLAR FITIK EDİYOR

BU HUYLAR FITIK EDİYOR

Dr. Ali Şahabettinoğlu bazı huyların bel ve boyun fıtığına yol açabileceğini açıkladı.

A+A-
Uzmanlar bazı huyların bel ve boyun fıtığına yol açabileceğini açıkladı. Bursa'da görevli fizik tedavi ve manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bel ve boyun fıtığı hastalarının çoğunda hassas, titiz, aşırı mükemmeliyetçi, alınganlık, esnek olamayan, affetmekte zorlanan yapının görülebileceğini belirtti. 

Şahabettinoğlu "İnsanların zihinlerindeki negatif yüklenmeler, aynı fiziksel yük taşıyormuşçasına omurga çevresi kaslarda önce mikrospazmlara, kasılmalara, daha sonra omurlar arası disklerde aşınmalara ve bel ve boyun fıtığı oluşumuna zemin hazırlamakta ya da tetiklemektedir" dedi. 

Bel ve boyun fıtığı tedavisinde, özellikle manipülasyon yani elle fizik tedavinin oldukça başarılı olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, fıtık tedavisinin yüzde 98 oranında başarıya ulaştığına işaret etti. 
 
Şahabettinoğlu, manipülasyon tedavisinin kişiye özel bir tedavi olması ve bizzat doktor tarafından uygulanmasının, hastalarda fiziksel iyileşme yanında psikolojik rahatlama ve daha fazla güven duygusu sağladığını belirtti.
 
HABERTÜRK
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.