1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bu iddia doğruysa insanlık tarihi değişecek!
Bu iddia doğruysa insanlık tarihi değişecek!

Bu iddia doğruysa insanlık tarihi değişecek!

Bu iddia doğruysa insanlık tarihi değişecek!

A+A-

İspanya’da biz kazı esnasında bulunan kafatasının dünyada cinayetine ilk kurban giden insanoğluna ait olduğu iddia ediliyor.

Ölümün 430 bin yıl önce, insanlık tarihindeki ilk onaylı cinayet olabileceği konuşuluyor.  Bilim adamları kullandıkları modern adli tekniklerle, kurbanın muhtemelen, derin bir kuyuya atılmadan önce başına aldığı iki darbe ile hayatını kaybettiğini belirledi.

İddiaya konu olan bulgular Kuzey İspanya’nın Atapuerca Dağları’nda Sima de los Huesos (Kemiklerin bulunduğu çukur) adlı sit alanında çıktı. Madrid’deki araştırmacıların 52 parçadan oluşan kafatasını bir araya getirip tamamlaması ile gerçek ortaya çıktı.

Kafatasında aynı nesnenin darbesi ile açıldığı düşünülen iki çukur sol gözün hemen üzerinde yer aldığı açıklandı.
Evrim ve İnsan Davranışları Merkezi’nden araştırmacılar, kafatasındaki 2 çukurun 43ft’lik çukura dikey düşüşle kaza sonucu oluşamayacağını ifade ediyor.

İspanyol ve Amerikalı’ların liderlik yaptığı uluslararası ekip; iki travmatik olaydan (kafaya darbe ve düşme) muhtemelen birinin öldürme maksatlı olduğu göz önüne alındığında, çoklu darbelerin varlığının; kişinin öldürülmek istendiğini ortaya koyduğunu kanıt olarak sunuyor. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.