1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU İHALELERDE BİR İŞ VAR
BU İHALELERDE BİR İŞ VAR

BU İHALELERDE BİR İŞ VAR

Merkezi İhale Komisyonu’nun neticelendirdiği ihaleleri yargı bir bir iptal ediyor...

A+A-

 

Haberal Kıbrıslı Gazetesi'nin haberine göre Merkezi İhale Komisyonu’nun neticelendirdiği ihaleleri yargı bir bir iptal ediyor. Böbrek diyaliz makinesi ihalesinin ardından, elektro kardiyografi cihazı ihalesi de iptal edildi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi için alınacak 3 adet elektrokardiyografi makinesi için ihale açan Merkezi İhale Komisyonu’nun ihalesi sonuçlanmadan yapılan itirazlar üzerine Yüksek İdare Mahkemesi bu ihaleyi iptal etti.

 “İhale tek bir firmayı işaret ediyor” itirazı haklı görüldü

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ihtiyacı olan 3 adet kalp kardiyografi cihazı için ilk olarak 5 Aralık tarihinde ihaleye çıkıldı. Bu ihaleye o gün yalnızca ihale şartnamesine uygun olan tek bir firma katılabildi.

Diğer firmaların “Bu ihale şartnamesi tek bir firmayı işaret ediyor” itirazları üzerine ihale iptal edildi. Aralık ayı içinde ikinci bir ihale açıldı ve yine o ihale de aynı itirazlar üzerine iptal edildi. 26 Aralık tarihinde yapılan 3. ihale sonrasında ihale zarfları açılmadan, “ihale tek yanlı olarak hazırlandı” itirazıyla başvurulan Yüksek İdare Mahkemesi’nden, dün ihalenin iptali yönünde karar çıktı. Yüksek İdare Mahkemesi’nin bu kararı ile bir ay içinde MİK tarafından yapılan iki sağlık ihalesi yargı tarafından iptal edilmiş oldu.

Merkez İhale Komisyonu’nda neler oluyor?

Merkezi İhale Komisyonu’nun açtığı ihalelerin bir bir yargı tarafından iptal edilmesi gözleri Komisyon’a çevirdi. Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi’nin yeni açılacak Böbrek Diyaliz Ünitesi için Merkezi İhale Komisyonu’nun açtığı ve sonlandırdığı 10 adet diyaliz cihazı ihalesini yargı yine iptal ettirmiş, Haberal Kıbrıslı Gazetesi bu konuyu 29 Aralık 2014 tarihli sayısında manşetten yayınlamıştı. “Diyaliz cihazı ihalesinden pis kokular çıkıyor” başlıklı o haberde, Merkezi İhale Komisyonu’nun açtığı, sonlandırdığı ve sonlanma aşamasında olan ihalelerin şaibe şüphesiyle yargıya başvurularak iptal ettirilmesinin, “Merkez İhale Komisyonu’nda neler oluyor?” sorusunu akıllara getirdiğine işaret edilmişti.

İhaleler adil değil mi?

Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinin acil ihtiyaçları için açılan, hayati önem taşıyan cihaz ihalelerinde yaşanan bu belirsizlik ve gecikmeler hastalar için acil önem taşıdığından Sağlık Bakanı’nın konuya el atarak, bu ihalelerin adil bir şekilde yapılması isteniyor. Yılan hikâyesine dönen Girne Akçiçek Hastanesi Diyaliz Ünitesi için şu anda Girne bölgesinde 60 diyaliz hastası, alınacak 10 adet diyaliz makinesinin ihalesinin sonuçlanmasını bekliyor.

Yine aynı şekilde ülkemizde en sık görülen ve çoğu zaman ölümle sonuçlanan kalp krizlerinin teşhisinde kullanılan kalp kardiyografi cihazı ihalesinin de, adil bir şekilde bir an önce sonuçlandırılması istenmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.