1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU İŞ YERİNE, BU İSİMLERE DİKKAT!
BU İŞ YERİNE, BU İSİMLERE DİKKAT!

BU İŞ YERİNE, BU İSİMLERE DİKKAT!

Dolandırılmayın!

A+A-

 

Girne’de müşterilerin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak banka hesaplarından sahtekarlıkla para çektiği iddia edilen 3 kişi polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Son zamanlarda kredi kartı dolandırıcılığı suçlarında yaşanan artışı değerlendiren uzmanlar ise ülkede bilişim yasası bulunmamasının bu tür suçları tetiklediğini ve yasal düzenleme olmaması nedeniyle polisin büyük zorluklar yaşadıklarını ifade ettiler.

Girne-Boğazköy’de Hakan Atik’e ait iş yerinden alışveriş yapan 25 kişiye ait kredi kartı belgilerini kopyalayarak yurt dışından banka hesaplarından para çektikleri iddia edilen zanlılar Hasan Atik, Kutay Geçit ve Salih Özcan, dün Girne’de yargı huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Başsavcılık adına Emine Taşkın, Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Mehmet Tunceli’yi tanık olarak dinletti.

Olayla ilgili bulguları aktaran Mehmet Tunceli, zanlı Hasan Atik, Kutay Geçit ve Salih Özcan’ın “Sahte evrak düzenleme” ve “Sahte belgeyi tedavüle sürme” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Tunceli, 18 Şubat 2015 tarihinde şubeye gelen bir şahsın kendisine ait kredi kartından rızası dışında 6 bin 71 TL çekiliş yapıldığı ihbarında bulunduğunu söyledi yapılan incelemede 4 farklı bankaya ait kartlardan toplan 25 farklı kişinin hesabından 12 bin TL para çekildiğini aktaran Mehmet Tunceli, yapılan araştırmada tüm kartların zanlı Hasan Atik’in işletmeciliğini yaptığı iş yerinden çekiliş yaptığının tespit edildiğini kaydetti.

Mali Polis ekipleri tarafından 25 Şubat tarihinde Boğazköy’de bulunan işyerine gittiklerini anlatan Atik, iş yerinde yapılan incelemede pos cihazları ile 1 adet Laptopun emare alındığını, zanlı Hasan Atik’in evinde yapılan aramada ise 1 adet masaüstü bilgisayar ve harici disk bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Hasan Atik, Laptopta yapılan inceleme sonucunda MSR605 ve MSR606 isimli kart kopyalama programlarının tespit edildiğini açıkladı. Zanlı Hasan Atik’e ait, zanlı Kutay Geçit’in işletmeciliğini yaptığı ve zanlı Salih Özcan’ın misafir olarak bulunduğu söz konusu işyeriyle ilgili zanlıların gözaltına aldığını ifade eden Mehmet Tunceli, kredi kartlarından para çekilme olaylarının zanlı Salih Özcan’ın ülkeye giriş yapmasıyla başladığını aktardı.

Polis Memuru Mehmet Tunceli, olayla ilgili soruşturmanın yeni başladığını, alınacak ifadeler ve araştırılacak banka hesapları olduğunu belirterek, tüm zanlıların yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı Hasan Atik, “Ben iş yerini devretmek için uğraşıyorum ve ben iş yerine çok gitmiyorum. Ben laptopu dükkanda müzik dinlenmesi için koydum ancak herkes internete girmek istediğinde oradan giriyordu. Benim bu olayla ilgim yoktur. Polis araştırmasını yapsın” şeklinde konuştu.

Zanlı Salih Özcan ise “Ben dükkanı devralmak için Türkiye’den geldim. Et ve tavuk tantuni işi yapacaktım. Tutukluluk talebine itirazım yok ancak soruşturmanın erken tamamlanmasını talep ediyorum” dedi.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından tüm zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren uzmanlar ise ülkede bilişim suçlarının yaygınlaşmasındaki en büyük etkenin yasal düzenlemelerin eksikliğinden kaynaklandığı ifade edildi. Bilişim suçları karşısında polis teşkilatının da elinin kolunun bağlı kaldığını ifade eden uzmanlar, yetkililerin biran önce bilişim suçlarıyla ilgili yasal düzenlemelerin yapılarak yeni yasaların haya geçirilmesinin elzem olduğunu söylediler.

 

DİKKAT! POLİS KKTC HALKINI UYARIYOR!

 

Kıbrıs Postası

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.