1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'BU İŞE DENİZ'İN YÜZÜNDEN BULAŞTIK!'
'BU İŞE DENİZ'İN YÜZÜNDEN BULAŞTIK!'

'BU İŞE DENİZ'İN YÜZÜNDEN BULAŞTIK!'

'Durumumuz kötüydü...'

A+A-

Adana'dan 160 hap ithal edip, satmakla suçlanan Elçhin Nazarov, Deniz Vesan Sabit, Müslüm Toprak ve Mehmet Emin Özhan tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı

Emine UYSAL

Narkotik Haspolat'ta düzenlediği operasyonda 13 adet hap ele geçirirken, yaşları 21 ile 24 arasında olan 4 gencin Türkiye'den 160 adet uyuşturucu hap ithal edip, sattığını belirledi.

"Kanunsuz Uyuşturucu Madde(Hap) İthal Ve Tasarrufu" suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar Elçhin Nazarov, Deniz Vesan Sabit, Müslüm Toprak ve Mehmet Emin Özhan, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar'ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görev yapan polis çavuşu Erkan Karam'ı dinletti.

Evinde, 13 uyuşturucu hap bulundu

Mahkemede yeminli şahadet veren Karam, 20 Mart'ta tarihinde, 15.30-16.00 saatleri arasında, Haspolat’ta Elçhin Nazarov'un (E-22) ikametgâhında mahkeme emriyle yapılan aramada uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 13 adet hap bulunduğunu kaydetti.

Karam, zanlı Nazarov'un ifade verip,  hapları zanlı Denis Vensan Sabit'ten aldığı itiraf ettiğini ve Sabit'in de gözaltına alındığını anlattı.

Hapları Mehmet Emin Özhan ithal etti

Polis çavuşu Erkan Karam, zanlı Deniz Vensan Sabit'in konu hapları Mart ayında zanlılar Müslüm Toprak ile Mehmet Emin Özhan'dan 150 adet aldığını itiraf ettiğini kaydetti.

Karam, zanlı Müslüm Toprak ile Mehmet Emin Özhan'ın verdikleri ifadelerinde ise hapları zanlı Deniz Vensan Sabit'in istemiyle, Türkiye'den ithal edildiği yönünde itirafta bulduklarını belirtti.

Polis çavuşu Karam, hapları Mehmet Emin Özhan'ın 6 Mart'ta Ercan Havaalanı'ndan 160 adet olarak ithal edip, satmasında yardımcı olacak olan zanlı Deniz Vensan Sabit'e verdiği yönünde ifade verdiğini aktardı.

Dört zanlının da ifade verdiğini ve kayıp olan emareleri tahrip etme olasılıkları olduğuna değinen Karam, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Atilla Enver Etkin, suçun ciddiyetine vurgu yapıp, zincirleme bir şekilde işlendiğine değindi.

Savcı Etkin, zanlıların tutuklulukların devamını istedi.

"Bu işe Deniz'in yüzünden bulaştık"

Mahkemede söz alan Müslüm Toprak, "Hâkim bey, Mehmet Özhan'la ekonomik durumumuz kötüydü. Deniz bize bu işi önerdi ve 'size çok iyi fiyat vereceğim' dedi. Bu işe kalkıştık. Mehmet, Adana'ya gidip getirdi. Yanındaydım" dedi.

160 uyuşturucu hapı ithal etmekle suçlanan zanlı Mehmet Emin Özhan ise, "Para falan da almadık. Deniz, hapları alıp kayboldu" dedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zincirleme bir ilişki olduğuna bulgu yapıp, 4 zanlının da tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.