1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU KADARI DA OLMAZ!
BU KADARI DA OLMAZ!

BU KADARI DA OLMAZ!

Ölümün üzerinden 3 gün geçmesine rağmen !

A+A-

 

İş kazası sonucu kısa bir süre önce yaşamını yitiren Bilal Dokuz ile aynı inşaata çalışan işçilerin çalışma şekilleri iş güvenliğini hiçe saydıklarını gözler önüne serdi.

Lefkoşa’da bir bankanın restorasyonunda çalışan 38 yaşındaki Bilal Dokuz, beton kirişleri kırdığı esnada meydana gelen iş kazası sonucu ağır yaralanmış ve 25 gün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükten sonra 12 Ekim tarihinde yaşamını yitirmişti. Dokuz’un binanın üçüncü katında beton kirişleri kırdığı esnada beton kirişinin kopan parçası ile düştüğü belirtilmişti. 

YAŞANANLAR UNUTULDU 

İş kazasının üzerinden 28 gün, Dokuz’un ölümün üzerinden ise 3 gün geçmesine rağmen aynı bankanın restorasyonunda çalışan işçilerin iş güvenliğini hiçe sayması dikkati çekti. Binanın beton kirişlerini iş aleti ile kıran bazı işçilerin dikkatsizliği bu kadarı da olmaz dedirtti. 

İşçinin üzerinde durduğu beton kirişi kırması her an bir iş kazasının olmasına zemin hazırlarken, Dokuz’un beton kirişi kırarken kopan bir parçadan dolayı düştüğü unutulmuş gibiydi.İş kazalarının sık sık yaşanmaya başlandığı son günlerde güvenlik önlemleri tartışma konusu olurken, patronların yanı sıra çalışanlarında kuralları uyması gerektiği gözler önüne serildi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.