1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU KADARI DA VAHŞET
BU KADARI DA VAHŞET

BU KADARI DA VAHŞET

Bu kadarı da vahşet

A+A-

Dalları aşağıya düşüyor diye asırlık okaliptüs ağaçlarını kuşa çevirdiler. Lapta’da belediye eliyle yeşil katliamı yapıldı.

 

Asırlık okaliptüs ağacı budama bahanesiyle kuşa çevrildi. Lapta beldesi içinde yol üzerinde asırlık okaliptüs ağaçları, dalları aşağıya düşüp zarar veriyor bahanesiyle sözde budandı. Budama değil de adeta ağaçlar yok edildi.

 

Göz göre göre sağlam kalın dalların motorlu testereyle kesildiği ağaçlar için bölge sakinleri, ”Bu belediye şaşırdı artık” dedi.

Orman Dairesi’ne bağlı bir görevlinin de kontrolünde yapılan gözlemci olarak katıldığı kesim olayını belediyede çalışan Ahmet isimli bir şahıs yönetti, orman memuru ise sadece seyretti.

Sözde kurtlanmış

Bizim çekim yaptığımızı gören Ahmet isimli bu şahıs, sesini yükselterek ağacı kesen işçilere “Şu dalları da kesin içine kurt girmiş, diğerlerini kurutur” diye seslenerek, sanki ağaç kurtlandı da onun için kesiliyor izlenimini vermeye çalıştı.  

Orman memurunun yanında  “Beyefendi siz ziraat mühendisi misiniz” sorusunu sorduğumuz Ahmet isimli kişi ”Evet ben mühendis gibi staj gördüm” dedi. Ancak kesilen dalları gösterdiğimiz orman memuruna “Bunun kurtlanmış hali var mı” dediğimizde, yanıt alamadık.

agac-001.jpg

Kuşa çevirdiler

 

Bölge sakini ve yoldan geçenlerin üzülerek kesilmesini seyrettiği ağacı kesen görevliler elektrikli testereyle adeta ağacı darmadağın ettiler.

Kuşa çevrilen ağaçlardan sadece geriye kuru bir gövde kaldı. Bununla da yetinmeyen işçiler, yanındaki diğer okaliptüs ağacına da el atarak onu da sözde budadılar.

Hiçbir bilimsel yöntem uygulanmadan bu ağacı kesen Lapta Belediyesi, vatandaşlardan tepki aldı. “Bunlarda hiç insanlık kalmamış” diyen vatandaşlar “Yazıklar olsun “dedi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.