1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU KADINI ÖNCE AİLESİ SONRA KÖYÜ KOVDU
BU KADINI ÖNCE AİLESİ SONRA KÖYÜ KOVDU

BU KADINI ÖNCE AİLESİ SONRA KÖYÜ KOVDU

Tümörlü kadını önce ailesi sonra köyü kovdu

A+A-

Endonezya’da tüm vücudu tümörlerle kaplı dört çocuk annesi kadını, önce ailesi reddetti. Ardından köy halkı da kadını yerleşimi terk etmeye zorladı.

Endonezya’da tüm vücudu tümörlerle kaplı dört çocuk annesi kadını, önce ailesi reddetti. Ardından köy halkı da kadını yerleşimi terk etmeye zorladı. Kadının bu rahatsızlığının üç yıldır sürdüğü ifade edildi. 46 yaşındaki Sarotin adlı kadın, tedavi masraflarını karşılayacak durumda olmadığını söylüyor.

Kadının bazı komşuları ise, Facebook üzerinden tedavi masraflarının toplanması için bir kampanya başlattı. 

Doğu Jakarta’da yaşamını sürdüren çileli kadın, tıp dilinde nörofibromatoz adı verilen ve sinir uçlarının kontrolsüz artışına sebep olan bir hatalık sonucu bu hale geldi. Yüzünün yarısı tamamen tümörle kaplı olan kadının, vücudunun geri kalanı ise irili ufaklı yumrularla kaplı. İnsanın tüylerini diken diken eden bu hastalık, kanser belirtisi olmamakla beraber bulaşıcı da değil. Hastaların yüzde  50’sinin genetik olarak yakalandığı bu hastalık, bir kısım insanda da genlerin mutasyona uğraması sonucu meydana geliyor. 

Dünya bu hastalıkla, Papa Francis’in geçtiğimiz kasım ayında, San Pietro meydanında nörofibromatoz hastası Vinicio Riva’yı öpmesiyle tanışmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.