1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU KADINLARIN %80'İ KESİN TECAVÜZE UĞRUYOR!
BU KADINLARIN %80'İ KESİN TECAVÜZE UĞRUYOR!

BU KADINLARIN %80'İ KESİN TECAVÜZE UĞRUYOR!

Bu kadınların yüzde 80′i tecavüze uğruyor

A+A-

Yapılan bir araştırmaya göre, Orta Amerika'dan ABD'ye kaçan kadınların yüzde 80'i tecavüze uğruyor

Fusion’un yaptığı araştırmaya göre, daha iyi bir hayat ümidiyle orta Amerika’dan ABD’ye illegal yollardan ulaşmaya çalışan kadınların sayısının artışıyla birlikte, cinsel taciz vakalarında da yüzde 77′lik bir artış gözlemlendi.

immigrants670.jpg

Uluslararası Af Örgütü’nün yaptığı bir araştırmada, bu yolculuk sırasında tecavüze uğrayan kadınların oranı yüzde 60 iken, Fusion’un araştırması bu oranın aslında yüzde 80 olduğunu vurgulayarak acı gerçekleri ortaya çıkardı.

ABD'deki göçmen bürosu, sırf bu yıl orta Amerika, El Salvador, Guatemala ve Honduras’tan gelip ABD sınırdan illegal şekilde geçecek olan gençlerin (18 yaş altı) sayısının 70 bin civarında olmasını bekliyor. Fusion, sınır geçmeye kalkışan genç kızların, genç erkeklerden kat kat daha fazla olmasına dikkat çekiyor.

Bu genç kızların bir çoğu evlerinden cinsel taciz gibi nedenlerden dolayı kaçarken, ‘özgürlüğe giden yolculukta’ onları bekleyen kader malesef evdekinden farklı olmuyor.

"Bu yolculukta kadınlara tecavüz eden insanlar genellikle rehberler, diğer göçmenler ya da hükümet yetkilileri oluyor” diye konuşan Fusion, seksin bir ödeme biçimi olarak kullanıldığını vurguluyor.

Rapor bunun yanısıra kadınların yolculuğa çıkmadan önce, doğum kontrol yöntemleri uygulayacak kadar bu durumu normalleştirdiğini belirtiyor.

Fusion sözcüleri, “Mağdurların çoğu ülekelerine geri yollanmak korkusuyla, tecavüz vakalarını yetkililere bildirmiyor” diyerek yüzde 80′lik oranın büyük ihtimalle gerçeği yansıtmadığını ve bu oranın daha da yüksek olabileceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.