1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. BU KAN GENÇLEŞTİRİYOR
BU KAN GENÇLEŞTİRİYOR

BU KAN GENÇLEŞTİRİYOR

Bu kan gençleştiriyor

A+A-

Bilim insanlarının farelerde yaptığı araştırma, gençlerden alınan kanın yaşlanmanın önüne geçebileceğini gösteriyor.

Amerika’da yayınlanan bilim dergisi ‘Nature Medicine’de yer alan yeni bir araştırma, gençlerden alınan kanın yaşlanmanın etkisini tersine çevireceğini gösteriyor.

ABD’de Harvard ve Stanford üniversitelerinden bilim insanlarına göre genç kan hem beyni ve hem de kasları gençleştiriyor.  Araştırmalar, insan yaşına göre 20 ve 60’a denk gelen iki grup fare üzerinde gerçekleştirildi. Genç farelerden alınan kan, yaşlı farelere nakledildi.

Kan nakli, yaklaşık olarak 3 hafta süresince toplam 8 kez yapıldı. Genç kan nakledilen yaşlı farelerin enerjilerinin artığının gözlendiği ifade edildi. Ayrıca beyin ve kas fonksiyonlarında iyileşme kaydedildi.
Yaşlı farelerin hafıza ve öğrenme kabiliyetleri de gelişti. 

1-107.jpg

Araştırmacılara göre genç kanın sırrı ‘GDF11’ isimli bir protein. Gazetevatan'ın haberine göre, gençken kanda bol miktarda bulunan bu protein beyin ve kasları genç ve güçlü tutuyor. Araştırma, yaşlanmayla ortaya çıkan ‘demans’ ve ‘alzheimer’ gibi hastalıkların tedavisi için de umut oldu. Uzmanlar, genç kanın aynı etkiyi insanlar üzerinde göstermesi halinde bu tür hastalıklar için ışık olabileceği görüşünde.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.