1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU KATLİAMI DURDURUN!
BU KATLİAMI DURDURUN!

BU KATLİAMI DURDURUN!

Lefke Avrupa Üniversitesi kampusu içindeki kedi ve köpeklerin zehirle öldürülmesi öğrencileri ayaklandırdı.

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi kampusu içindeki kedi ve köpeklerin zehirle öldürülmesi öğrencileri isyan ettirdi.

Son iki aydır Lefke Avrupa Üniversitesi kampusu içinde yaşayan hayvanların zehirle öldürülmesini önce üniversitenin gazetesine haber yapan öğrenciler, ardından da Sevimli Dostlar Derneği ile bağlantıya geçti.

Kampus içindeki kedi ve köpeklerin can çekişerek öldüğü anları görüntüleyen üniversiteli hayvan severler, bu katliamı yapanların cezalandırılması için mücadele başlattı.

Sevimli Dostlar Derneği Başkan Yardımcısı Neşe İleri, Lefke Avrupa Üniversitesi’nde okuyan hayvan sever öğrencilerden ihbar aldıklarını belirterek, son iki aydır kampus içindeki kedi ve köpeklerin zehirle öldürüldüğüne dair bilgi edindiklerini açıkladı.

İleri, öğrencilerin Sevimli Dostlar Derneği ile irtibata geçerek, Lefke Avrupa Üniversitesi’ndeki bazı işletme sahiplerinin, kampus içerisindeki kedi ve köpekleri, müşterilerini kaçırdığı gerekçesiyle zehirle öldürdükleri yönünde bilgi aldıklarını öne sürdü.

Neşe İleri, “Üniversiteli gençler, can çekişen kedi ve köpeklerin fotoğraflarını da çekerek bize ulaştırdı. Elimizde, ifade verebilecek öğrenciler var. Geçen aydan beri hayvanları zehirlediklerini anlatıyorlar. Yetkilileri dernek olarak göreve çağırıyoruz” dedi.

İleri, “Hayvan Refahı Yasası’na göre bu suç çok ciddidir ve 6 ay hapislik cezası vardır, soruşturma başlatılmasını istiyoruz” diye ekledi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.