1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. BU KEZ 2 OCAK'TA UNUTMAYIN
BU KEZ 2 OCAK'TA UNUTMAYIN

BU KEZ 2 OCAK'TA UNUTMAYIN

BU KEZ 2 OCAK'TA UNUTMAYIN

A+A-

Yeni yılın en büyük klişelerinden bir tanesi de “Yeni yıl” kararlarıdır. Ancak her yıl 1 Ocak’ta kararlar unutulur ve birden siz nasıl olduğunu anlayamadan yıllarınız birbirinin aynı biçimde geçip gitmiştir.

Psikolog Gülşah Beştav yeni yıl karalarını uygulamanın yollarını anlatıyor. Beştav’a göre yeni yıl kararları “2013” defa alınmış ve uygulanmamış kararlar:

Sigarayı bırakacağım, alkolü ağzıma sürmeyeceğim, düzenli egzersiz yapacağım, 10 kilo vereceğim, her günümü planlayacağım, bu kez baştan sıkı tutacağım, kendime yeni bir hobi bulacağım. Kimseyi kırmayacağım, sevdiklerime daha fazla zaman ayıracağım, bir kez de kendime istediğim o pahalı şeyi alacağım, bu sene benim senem olacak.

“NOEL BABA BİR ŞEY GETİRMEZ NE İSTEDİĞİNİ KENDİN SEÇMELİSİN”

Yıl sonunda, yeni bir yıla başlamanın motivasyonu ve heyecanıyla hayal etmek büyük zevk verir. Sözler eyleme dönemeden yıl biter, kendine inanç, geleceğe umut zamanla söner. En çok çocukken yeni yıl en büyük umutları getirir, büyüdükçe küçülür her şey. Büyüdükçe adım atmak önemsizleşir, son kata çıkmak mühim olandır, basamaklar yerini asansöre bırakır. Noel babanın aslında hiçbir şey getirmediğini, ne istiyorsan kendin seçmen gerektiğini anlarsın.

“SÖYLEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN”

Psikolog Gülşah Bestav uyarıyor: Söylediklerinize dikkat edin çünkü kendinize söylediğiniz her şey gerçeğiniz olur, farkında olmadan ya da olarak gerçekleşir.

ÖNCE “ESKİ YIL” KARARLARINIZI UYGULAYIN

Öncelikle eski yılda alınan kararları uygulayarak işe başlayın. Ertelediğiniz, el sürmediğiniz kararları gözden geçirin. Canınızı uzun süredir sıkan, hayır diyemedikleriniz, üstüne örtü örtüp görmezden geldiklerinizi yeniden düzenleyin.

YENİ YIL KARARLARINIZI KAYDEDİN

Yeni yıl kararlarınızı bundan sonra alın. Çok istediğiniz ve görece daha az istediklerinizi sıralayın ve hepsini sesli olarak kaydedin ve yılbaşı gecesine kadar her gün dinleyin. Son 7 gün…
Kendinize söylediğiniz her şey gerçeğiniz olur,  gerçekleştirmek istediklerinizi dileyin, isteyin ve yaşayın. Ses kaydınızı gelecek yılki dileklerinizi hazırlarken kullanmak için saklamayı unutmayın. Dileklerinize yeni doğmuş bir bebek kadar umutlu olmak, bir çocuk kadar isteklerinin peşinde koşmak, bir ergen kadar enerjik ve keyifli olmak, bir yetişkin kadar bilinçli olmak, yaşlı biri kadar olgun ve şükranla dolu olmayı ekleyin derim. 
Ne istediğinizden çok nasıl istediğiniz önemlidir, nasıl bir yıl olsun 2014 buna mutlaka karar verin.

Hürriyet 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.