1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU KIŞ GÜNÜNDE ÇOK ÜŞÜYORUZ”
“BU KIŞ GÜNÜNDE ÇOK ÜŞÜYORUZ”

“BU KIŞ GÜNÜNDE ÇOK ÜŞÜYORUZ”

Bu istek duyulmalı....

A+A-

 

30 bin TL’lik borcundan dolayı elektrikleri kesilen Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nin sakinleri, “Bu kış gününde çok üşüyoruz” diyerek devletten yardım beklediklerini söyledi...

İskele’ye bağlı Sınırüstü Köyünde bulunan Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nin elektrikleri borcundan dolayı kesildi.

30 bin TL elektrik borcunu ödemediği gerekçesi ile sitenin elektriklerinin kesilmesi neticesinde vakıf sakini 32 yaşlı mağdur duruma düştü. Vakıf Başkanı Melek Doğan, hayır vakfı olduklarını söyleyerek, devletten kendilerine yardım eli uzanmamasına üzüldüğünü belirtti.

Sınırüstü Halk Vakfı’nın 1997 yılında hayır kurumu olarak kurulduğunu ve yaşlılar sitesinin 2009 yılında faaliyete girdiğini söyleyen Melek Doğan, nesilden nesile halka hizmet verecek bir kurum olmak için bu yola çıktıklarını ifade etti.

Sitenin yapımında TC Büyükelçiliğinin katkısı olduğunu belirten Doğan, kendilerinin diğer yaşlı bakımevlerinin aldığı ücretin yarısını aldıklarını ve bir hayır vakfı olduklarını söyledi.

Devletin elektrik ve su faturalarında kendilerine katkı koyması gerektiğini savunan Doğan, 30 bin TL borçlarından ötürü sitenin elektriklerinin kesildiğini ve yaşlıların bu soğuk günlerde mağdur duruma düştüklerini aktardı.

Doğan, “bu soğuk havada bari bu yaşlılara acısınlar” şeklinde konuştu.

Bu hükümet bize köstek oluyor

Siteye her hafta bir doktor ve iki hemşirenin gelerek yaşlıları muayene ettiğini söyleyen Doğan, yeni hükümet göreve geldikten sonra bu uygulamanın durdurulduğunu ve siteye doktor ile hemşirelerin gelmediğini iddia etti.  Yabancı ülkelerde devletin yaşlı bakımevlerine yardımcı olduğunu belirten Doğan, “Burda ise biz kendi imkanlarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz ancak bize köstek oluyorlar” dedi.

Anahtarı büyükelçiliğe teslim edeceğim

Sitenin yapımının 3 milyon TL’ye mal olduğunu belirten Doğan, siteyi TC Büyükelçiliği’nin yaptırdığını ve biraz daha yardım alamaz ve kendisine köstek olunmaya devam edilirse, siteyi kapatıp anahtarı da TC Büyükelçiliği’ne teslim edeceğini söyledi.

Çarkı zor döndürüyoruz

Özellikle son bir buçuk yıldır çok kötü durumda olduklarını belirten Doğan,  masraflarını iyice kısıtlayarak çarkı döndürmeye çalıştıklarını, hatta kendi ürettikleri süt, yoğurt ve hellimleri kullandıklarını dile getirdi. Devletten artık bir yardım elinin uzanmasını beklediklerini vurgulayan Doğan, “hiç olmazsa elektrik borcumuz için katkı sağlansın” şeklinde konuştu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.