1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “BU KİŞİLER PARTİSİNİN HÜKÜMETİNİDÜŞÜRME TEŞEBBÜSÜYLE BÜYÜK BİR SUÇ İŞLEDİLER”
“BU KİŞİLER PARTİSİNİN HÜKÜMETİNİDÜŞÜRME TEŞEBBÜSÜYLE BÜYÜK BİR SUÇ İŞLEDİLER”

“BU KİŞİLER PARTİSİNİN HÜKÜMETİNİDÜŞÜRME TEŞEBBÜSÜYLE BÜYÜK BİR SUÇ İŞLEDİLER”

Başbakan İrsen Küçük, “Ülkede 2014’de yapılması gereken seçim 2013 yılında gerçekleşmiş olacak. Bu noktaya gelmemizde özellikle UBP içerisinde disiplin suçu işleyen 8 kişi sorumludur. Bu kişiler partisinin hükümetini düşürme teşebbüsüyle büyük bir suç işl

A+A-

“BU KİŞİLER PARTİSİNİN HÜKÜMETİNİDÜŞÜRME TEŞEBBÜSÜYLE BÜYÜK BİR SUÇ İŞLEDİLER”

Başbakan İrsen Küçük, “Ülkede 2014’de yapılması gereken seçim 2013 yılında gerçekleşmiş olacak. Bu noktaya gelmemizde özellikle UBP içerisinde disiplin suçu işleyen 8 kişi sorumludur. Bu kişiler partisinin hükümetini düşürme teşebbüsüyle büyük bir suç işlediler” görüşlerini savundu.

Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, Başbakan İrsen Küçük, bugün bir kabulü sonrasında BRT muhabirinin sorusu üzerine, gündemdeki siyasi gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

UBP ve CTP’nin Cumhuriyet Meclisi’nde birlikte onayladığı erken seçim kararının 28 Temmuz’da alınması için Perşembe günü yapılacak Meclis birleşiminde 3’üncü okunuşunun ve oylamasının yer alacağını belirten Başbakan Küçük, “Böylelikle seçim tarihimiz kesinleşmiş olacak ve seçim takvimi başlayacak” dedi.

Başbakan Küçük, “Ülkede 2014’de yapılması gereken seçim 2013 yılında gerçekleşmiş olacak. Bu noktaya gelmemizde özellikle UBP içerisinde disiplin suçu işleyen 8 kişi sorumludur. Bazı muhalefet partileri ile birlikte kurmuş oldukları hükümete güvensizlik oyu vererek, düşürme girişiminde bulunmuşlardır. Bu kişiler partisinin hükümetini düşürme teşebbüsüyle büyük bir suç işlediler” görüşünü ileri sürdü.

Başbakan Küçük, ülkede uzun bir zamandan beri bazı senaryolar çizildiğine dikkat çekerek, özellikle partiden ayrılan 8 milletvekilinin belediye ara seçiminde de bu senaryoları Cumhurbaşkanı’nın desteği ile hayata geçirmeye çalıştığını savundu. Başbakan Küçük “Bir grup arkadaşımız UBP milletvekili olmasına rağmen,  bu konuda bir başka parti ile işbirliği içerisine girmiş ve DP adayı Sayın Arabacıoğlu’nu Belediye seçimlerinde desteklemiştir. Yapılan bu seçimlerde, Sayın Arabacıoğlu ve bütün bu desteklere rağmen Demokrat Parti’nin yüzde 19’larda bir oyu olduğu ortaya çıkmıştır. Yani bu çevrelerin DP ile birleşmiş oyu yüzde 19 civarında olduğu görülmüştür” iddiasında bulundu.

Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü  birleşiminde 8 muhalif milletvekilinin Meclis Başkanlığına UBP’den istifalarını sunduklarını belirten Başbakan Küçük, “Birkaç kez güvensizlik önergesine başvuran muhalefete, bu mevcut parlamento yapısı ile UBP’nin desteği olmadan bir erken seçimin ülkede yapılmasının mümkün olmadığını söylemiştim. Şimdi erken seçime giderken 28 Temmuz tarihi UBP’nin önerisi ile alınan bir karar olmuştur. Bizim önerdiğimiz erken seçim kararını CTP de destekledi” dedi.
 
Başbakan İrsen Küçük, Ahmet Kaşif’in yuvasının DP olduğunu savunarak, “Yuvasına dönüşünden rahatsızlık duymadım” dedi.

Kaşif’in Demokrat Parti’den UBP’ye gelişinin partinin felsefesine inandığı için olmadığını söyleyen Başbakan Küçük, “Kaşif,  Sayın Eroğlu ile dünür olduğu için UBP’ye gelmişti. Bunun da altını çizmek lazım. Sayın Kaşif’in DP’ye dönüşü beni hiçbir zaman rahatsız etmemiştir. Beklediğim bir olay olmuştur. Kaşif  bir nevi yuvasına dönmüştür ama 7 kişiyi de beraberinde sürüklemiştir” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türk halkının ve UBP tabanının yaşanan olayları iyi değerlendireceğine olan inancını da dile getiren Başbakan İrsen Küçük, “Muhakkak bu erken seçimde de halkımız sandıkta gerekli kararını verecektir. Biz halkımızın sağduyusuna güveniyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRI

Başbakan İrsen Küçük, ülkenin hükümetsiz kalmasıyla kaos yaratılacağına işaret ederek, Cumhurbaşkanı’nı sağduyulu hareket etmeye çağırdı. 

Başbakan Küçük, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi.

“Amaçları bir kaos yaratarak, ülkeyi hükümetsiz bırakmaktır.  Sayın Cumhurbaşkanı’nın sağduyulu hareket etmesi halinde ülkenin hükümetsiz kalmasının önüne geçmesi mümkün. Ama Sayın Cumhurbaşkanı hisleriyle hareket ederse, oynanmakta olan senaryonun devamını sürdürürse, o zaman ülkede bir kaos yaratılır ve ülke hükümetsiz kalır.

Böylelikle ülkedeki birçok hizmetler aksar bunun da sorumlusu UBP olmaz. Sorumlular doğrudan doğruya bizden ayrılan 8 milletvekilli ile DP ve TDP olacaktır. Temennimiz bu konuda sağduyulu hareket edilmesidir”

KAYNAK:TAK
  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.