1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU KUTU VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI!
BU KUTU VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI!

BU KUTU VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI!

Artık tahamül edemiyor...

A+A-

Gök gürültüsünü andırıyor

Prof. Dr. Erzat Erdil, evinin hemen yanına monte edilen telefon santralinden çıkan sesten rahatsız;

Ülkemiz akademik dünyasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Erzat Erdil, Kocatepe’deki evinin yatak odasından 20 metre uzaklığa monte edilen telefon santralinin klimasından çıkan “gök gürültüsüne” benzer sese tahammül edemediğini söyledi.

Prof. Erdil, söz konusu santralin fiber optik kablolarının geçmişte ihmal sonucu fareler tarafından yenmesi sonucu yüz binlerce liralık zararın da meydana geldiğini savundu.

Gazetemiz KIBRIS’a şikâyette bulunan Erdil, 2012 yılından bu yana yaşamakta olduğu DAÜ Kooperatif arsalarının bulunduğu bölgedeki evinin yatak odasından sadece 20 metre uzaklığa Telekomünikasyon Dairesi’ne ait bir santral monte edildiğini söyledi.

Erzat Erdil, bölgedeki yeşil alanın hemen yanına kaldırım işgal edilerek monte edilen telefon santralinin özellikle de sıcak havalarda durmaksızın çalışan klimasının gök gürültüsünü andıran sese sahip olduğunu belirterek, gerekli tedbirler alınmaması nedeniyle bu durumun artık tahammül edilemez hale geldiğini kaydetti.

Ses kirliliğinin yanı sıra yeşil alandaki santralin İskele Belediyesi’nden izin alınmadan monte edildiğini iddia eden Erdil, böylesi bir alana santral monte edilemeyeceğine işaret etti.

Prof. Dr. Erzat Erdil, “Bu santral bir yıl kadar önce fiber- optik kabloları döşendikten sonra devreye konmak istendi. Ancak santral içinde bulunan tüm kabloların fareler tarafından kemirildiği ortaya çıktı. Bunun nedeni çok açıktır. İhmal, ilgisizlik ve beceriksizliktir. Santralin kablo giriş delikleri açık bırakıldı. Böylece fareler için bir saray yaratıldı. Söz konusu delikleri kapatmamak için harcanmayan 5-10 TL’nin neden olduğu zarar yüz binlerce TL’dir” iddiasında da bulundu.

Erdil sorunun uygun bir şekilde çözümü için yetkili tüm kurumlara başvurduğunu ancak hiçbir sonuç alamadığını bildirirken, son çare olarak basını gördüğünü sözlerine ekledi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.