1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. BU MEVSİMDE GRİBE DİKKAT!
BU MEVSİMDE GRİBE DİKKAT!

BU MEVSİMDE GRİBE DİKKAT!

Grip hastalığının belirtileri, tedavisi ve korunma yolları…

A+A-

Genellikle soğuk algınlığı ile karıştırılan, ancak virüsün neden olduğu ve çok bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığı olan grip hakkında merak ettiğiniz her şeyi haberimizde bulabilirsiniz... Grip nedir? Grip hastalığının belirtileri, tedavisi ve korunma yolları...

Yüksek ateş, halsizlik, şiddetli kas ve eklem ağrıları, titreme gibi belirtilerle kendini gösteren grip nedir? Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde, çocuklarda, yaşlılarda, kalp, akciğer hastalığı olan kişilerde daha sık görülen grip hastalığının belirtileri, tedavisi ve korunma yolları ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar haberimizde…

GRİP NEDİR?

Yaygın olarak influenza A veya B virüslerinin neden olduğu aşırı bulaşıcı bir solunum hastalığıdır. Grip en sık kış ve ilkbaharın il dönemlerinde görülür. Grip virüsü vücuda üst ve / veya alt solunum yollarıdan girebilir. Enfekte bir kişinin öksürüğü ve hapşırma ile yayılır.

Ayrıca, enfekte olmuş bir kişiye dokunarak, örneğin el sıkışarak da gribe yakalanabilirsiniz. Yetişkinler semptomları almadan 1-2 gün önce ve hasta olduktan 7 gün sonra bulaşıcıdırlar. Bu, size virüs bulaştığını bilmeden önce influenza virüsünü yayabileceğiniz anlamına gelir.

Antibiyotikler grip tedavisinde kullanılamaz. Uzmanlar, gripten korunmanın en iyi yolunun her yıl aşılanmak olduğunu kabul ediyorlar.
Grip aşısı, yumurtaya şiddetli alerjisi olanlar gibi belirli insan grupları için uygun değildir.

Küresel olarak her yıl 250.000-500.000 kişinin grip sonucu öldüğü tahmin edilmektedir.

Sanayileşmiş ülkelerde, ölümlerin büyük çoğunluğu 65 yaş üstü insanlar arasında gerçekleşmektedir.

grip_16_9_1534578909.jpg

GRİP BELİRTİLERİ

Soğuk algınlığı genellikle griple karıştırılmaktadır. Grip ve soğuk algınlığı semptomları arasındaki belirgin farklar akan / tıkalı bir burun, boğaz ağrısı ve öksürük olabilir.

Bunları ayırmanıza yardımcı olmak için, aşağıda soğuk algınlığından farklı grip belirtileri vardır:

– Yüksek sıcaklık
– Soğuk terleme ve titreme
– Baş ağrısı
– Ağrıyan eklemler özellikle bacaklarda
– Yorgunluk veya yorgun hissetme

Ayrıca mide bulantısı, kusma ve ishal gibi mide-bağırsak semptomları da olabilir; Bunlar çocuklar arasında yetişkinlerden çok daha yaygındır.

Normalde, semptomlar yaklaşık 1 hafta boyunca devam eder. Bununla birlikte, yorgunluk hissi birkaç hafta devam edebilir.

Grip olan herkesin tüm belirtilere sahip olmayacağını belirtmek gerekir; örneğin ateşsiz grip olması mümkündür.

Gribin erken belirtileri ise şunlardır:

Çoğu zaman, yorgunluk ilk grip ve soğuk algınlığı belirtilerinden biridir. Gripte, yorgunluk genellikle daha aşırıdır. Diğer erken belirtiler öksürük, boğaz ağrısı, ateş, vücut ağrısı, titreme ve gastrointestinal değişiklikleri içerebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.