1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU NASIL GENÇ GİRİŞİMCİ”
“BU NASIL GENÇ GİRİŞİMCİ”

“BU NASIL GENÇ GİRİŞİMCİ”

“Bu nasıl genç girişimci”

A+A-

TC Yardım Heyeti ve TEB Bankasının beraber açtığı KOBİGEM Genç Girişimcileri Destekleme Hibe Programı’na “Karpaz’a kreş açma” projesiyle müracaat eden genç 27 yaşındaki anaokulu öğretmeninin annesi, olumlu yanıt alamaması üzerine hayallerinin yıkıldığını söyledi. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne başvuran anne, KOBİGEM tarafından hibe başvurusu kabul edilenler arasında 1952 doğumlu olanların bulunduğunu da savunarak, “Bu nasıl genç girişimci” diye sordu.

Üniversite mezunu olan kızının Karpaz’da kreş açmak için KOBİGEM’in hibe programına başvurduğunu kaydeden anne, hibeyi alamamalarından yakındı. Girişimcilere hangi kritere göre hibe verildiğini soran anne, “benim kızım bölgeye hizmet edecekti. KOBİGEM TC Yardım Heyeti ve TEB Bankasının beraber açtığı Genç Girişimcileri Destekleme Hibe Programı ile bu program açıklamasında gençlerimize özellikle Karpaz ve Güzelyurt’taki gençlerimizi iş sahibi yapmak ve desteklemek 100 gence, projeleri karşılığında hibe verileceğini söylediler. Mart ayı sonuna kadar müracaat kabul ettiler. Bu programa benim kızım da müracaat etti. Kesin alacağını düşünüyordu. Liste çıkınca sinir krizine girdik” dedi.

“Hayal kurmaya başlamıştı…”

İsmini vermek istemeyen Karpaz sakini anne şu iddialarda bulundu:

“Kızım 27 yaşındadır. Okul Öncesi Öğretmenliğinden mezun olduğu için şu an devlet okullarına almıyorlar. Dolayısıyla bir otelin santralinde çalışıyor.

Kızım bizim zorumuzla bu projeye müracaat etti ve hayal kurmaya başladı. Biz Karpaz bölgesindeyiz, ‘bu bölgede hiç kreş yok, ben kesin alırım’ diye düşünüyordu. Bir kreş açarsa, çocuğunu bırakamayan kişilerin de çalışabileceğini, bölgeye böyle bir faydasının da olacağını hesap etti.

Her gün internetten sonuçları kontrol ettik, nihayet bir gün heyecanla ‘anne neticeler çıkmış, bana da verirler herhalde” diyerek KOBİGEM’in sayfasına girdi.

Ama maalesef bize verilmedi. Moralimiz bozuldu çünkü maddi imkanımız olmadığı için başka hiçbir şekilde çocuğum kreş açamaz.

“Listeyi inceleyince sinir krizine girdik”

Listeyi inceleyince sinir krizine girdik. Gördüklerimize anlam veremedik. Bu kadarı da olmaz dedik. Genç Girişimleri Destek Programında kabul ettikleri ve hibe verilecek adaylar arasında 1952- 1956 1958 -1963 yılı doğumlu insanlar var. bu tarihlerde doğan insanlar kaç yaşında ve ne iş yapabilirler nasıl bir gelecek kurabilirler? Ben 1959 doğumlu sigorta emeklisiyim. İş teklifi aldığım halde gençler işsiz diye kabul etmedim ama devletimiz emekli yaşındaki insanlara bile hibe veriyor!”

1-863.jpg

2-522.jpg

3-292.jpg

4-141.jpg

5-079.jpg

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.