1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU NASIL KADER
BU NASIL KADER

BU NASIL KADER

Ölümlü kazalara dikkat çekmek için bir ilki gerçekleştiren ülkeyi uçtan uca yürüyerek geçen sevilen isim eski milletvekili Tahsin Mertekçi, trafik kazasında yaşamını yitirdi

A+A-

Suna ERDEN

Ölümlü kazalara dikkat çekmek için bir ilki gerçekleştiren ülkeyi uçtan uca yürüyerek geçen sevilen isim eski milletvekili Tahsin Mertekçi, trafik kazasında yaşamını yitirdi

Güzelyurt bölgesi eski Milletvekili, Yalova Spor Kulübü Başkanı 51 yaşındaki Tahsin Mertekçi dün gece Akçay köyünde meydana gelen trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Mertekçi’nin ölümü ülkede şok etkisi yarattı. Birkaç yıl önce ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek için ülkede bir ilki gerçekleştirerek Yeşilırmak’tan Dipkarpaz Zafer Burnu’na yürüyen Mertekçi’nin kazaya kurban gitmesi herkesi derinden yaraladı. Birçok kişi Mertekçi’nin ölümüne inanmak istemediğini dile getirirken, dün sosyal medya Mertekçi’nin fotoğraflarıyla bezendi. Feci bir kaza sonucu yaşamını yitiren Mertekçi bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Eşinden ayrı olan Mertekçi bir çocuk babasıydı.

TALİHSİZ KAZA BÖYLE GERÇEKLEŞTİ

Kaza, dün sabah saat 03.00 sıralarında eski Lefkoşa- Güzelyurt anayolu Akçay köyü içerisinde meydana geldi. Tahsin Mertekçi’nin yönetimindeki JK 133 plakalı jeep araçla Lefkoşa -Güzelyurt istikametine doğru seyrettiği sırada, yolun sağına geçtiği ve yoldan dışarıda banket içerisinde önü Lefkoşa istikametine bakar şekilde park edilmiş durumdaki MG 487 plakalı Van araca çarptığı açıklandı. Mertekçi’nin çarptığı araçta geriye doğru sürüklenerek aynı şekilde hemen arkasında park edilmiş olan NJ 813 plakalı araca çarptı. Meydana gelen trafik kazasında Mertekçi, kaza mahallinde yaşamını yitirdi.

ÖLÜM NEDENİ BELİRLENDİ

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Mertekçi’nin cesedi Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada öğleden sonra yapılan otopside Mertekçi’nin ölüm nedeninin “trafik kazasına bağlı, kafatası ve çoklu kaburga kırığı, beyin kanaması, iç organ hasarı ve iç kanama sonucu” olduğu tespit edildi.

TÖRENLERİN ARDINDAN TOPRAĞA VERİLECEK

Ölümüyle sevenlerini yasa boğan Mertekçi’nin bugün Güzelyurt’taki Yuvacık Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtilirken, öncesinde Mertekçi için saat 10.30’da Cumhuriyet Meclisi’nde tören yapılacağı öğrenildi. Mertekçi için ayrıca yöneticisi olduğu Bostancı’daki Yalova Spor Kulübü’nde de bir tören düzenleneceği açıklandı. Törenlerin ardından Tahsin Mertekçi, Güzelyurt Fatih Camii’deki ikindi namazının ardından Yuvacık’ta toprağa verileceği belirtildi.

KİMSE İNANMAK İSTEMEDİ

Ülkenin sevilen ve sayılan ismi Tahsin Mertekçi’nin ölümü sevenlerini yasa boğarken siyaset, sanat ve birçok kesim yaşanan ölüm karşısında şoka girdi. Birçok kişi Mertekçi’nin ölümüne inanmak istemediğini dile getirirken, dün sosyal medya Mertekçi’nin fotoğraflarıyla bezendi. Onlarca kişi yaşanan ölüme isyan ederken, “Kıbrıs aşığı insanları teker teker kazalarda kaybediyoruz” şeklinde serzenişte bulundu. Kimileri de yaşanan ölümün gerçek olmamasını dilerken, kimisi de” iyiler aramızdan erken ayrılıyor” yorumunda bulundu.

KADERİN CİLVESİ

Güzelyurt bölgesi eski Milletvekili Tahsin Mertekçi, 2014 yılında bir ilki gerçekleştirmiş, ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek ve yetkilileri harekete geçirmek amacıyla Yeşilırmak’tan Dipkarpaz Zafer Burnu’na yürümüştü. Mertekçi o dönem yaptığı açıklamada ölümlü trafik kazalarının kader olmadığını belirterek, şunları dile getirmişti: “Bu kazalara adeta davetiye çıkartan ihmaller, dikkatsizlik ve denetimsizlik önemli etkenlerdir. Karayollarımızda alt ve üst yapı eksiklikleri, oluşan arızaların zamanında giderilmemesi araç sürücü ve yayalardan kaynaklanan hatalar ve bilinçsiz kullanımlar, kazalara göz göre göre sürüklüyor. Olumsuzlukları ortadan kaldırmak; gerekeni yapmak ve bilinçlenmekle mümkündür düşüncesiyle, gerek yetkililer gerekse karayollarını kullananlar olarak üzerimize düşen sorumlulukları eksiksiz yapmalıyız. Tüm paydaşlara sorumlulukların hatırlatmak ve ölümlü trafik kazalarının mücadele ile durdurulabilir olduğuna dikkat çekmek için Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a kadar yürüyerek katkı koymak istiyorum.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.