1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU NASIL ŞEKER!
BU NASIL ŞEKER!

BU NASIL ŞEKER!

Penis şeklinde olunca...

A+A-

Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nda tanınmış bir markanın erkek cinsel organı şeklinde çocuklara yönelik yumuşak şeker üretmesi ebeveynleri isyan ettirdi. Gelen şikâyetler üzerine şekerler piyasadan toplatıldı. Şekerin yetişkin ürünleri satan dükkanlar yerine marketlerde satılması büyük tepki çekti.

The New Zeland Herald gazetesinin haberine göre Dragon Sweets markası altında piyasaya sürülen yumuşak şekerlerin erkek cinsel organına benzediği, üç çocuğun babalarına doğum günü hediyesi olarak bir torba yumuşak şeker almasıyla ortaya çıktı. Baba ve çocukların annesinin şekerlere göz atmasıyla ortaya çıkan skandal, kısa sürede büyük tepki çekti.

Şekerleri üreten firmanın yöneticisi, altı hafta önce Çin'den 7 bin 200 paket yumuşak şeker ithal ettiklerini ve şekerlerin bölgedeki yerel marketlere dağıtıldığını söyledi. İki hafta sonra ürünlerden benzer şikayetler geldiğini söyleyen yönetici, ürünlerin içeriğinden haberdar olmadıklarını ifade etti.

Skandal karşısında tüketicilerden özür dileyen firma yetkilisi, 25 senedir ithalat yaptıklarını ve böyle rahatsız edici bir olayla ilk kez karşılaştıklarını söyledi. Firma, bu duruma maruz kalan tüketicilere tek tek özür mektubu yolladı, paralarını iade etti ve skandal ürünü piyasadan toplattı.

İngiltere'de tasarlanan bu tip ürünler Asya ülkelerinde rahatsız edici olarak görülmüyor. Çünkü Uzakdoğu kültüründe, erkek cinsel organı sağlığın, doğurganlığın ve bereketin simgesi olarak görülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.