1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU ODADAN KOVULMUŞTUM
BU ODADAN KOVULMUŞTUM

BU ODADAN KOVULMUŞTUM

KKTC Dışişleri Bakanlığı’na ilk defa devrimci sosyalist bir bakanın oturduğunu söyleyen Kutlay Erk 10 yıl önceki bir anısnı anlattı:

A+A-

Yeni Dışişleri Bakanı Kutlay Erk görevine başladı. Eski Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün bakanlığa gelmediği için herhangi bir devir teslim töreni gerçekleştirilemedi. Makamına oturan Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, basına bir de konuşma yaptı. Erk, devlet geleneği olan demokrasilerde devir teslim törenleri yapıldığını kaydetti. “Maalesef devreden yok. Devredenin olmadığı bir şekilde bu bakanlığı devralıyorum, sağlık olsun ” diyen Erk, eski Bakan Özgürgün’e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve bu görevi kısa süreliğine devraldığını belirtti. 

“10 YIL ÖNCE BU ODAYI TERK ETMEM İSTENMİŞTİ” 

Karmaşık duygular içerisinde olduğunu dile getiren Erk, Dışişleri Bakanlığı odasına en son 10 yıl önce geldiğini belirtti ve o gün Kıbrıs sorunuyla ilgili düşüncelerinden dolayı dönemin bakanıyla yaptıkları tartışmada hakarete uğradığını ve odayı terk etmesinin istendiğini anlattı. Erk, odayı terk etmesi istenen birisi olarak bu odaya yeniden bakan olarak gelmenin kendisinde karmaşık duygular yarattığını ifade etti. 

“İLK DEFA BİR DEVRİMCİ SOSYALİST BAKAN”

Görevi en iyi şekilde yürüteceğini söyleyen Erk, “Biliyorum ve farkındayım ki bu makama ilk defa bir devrimci sosyalist bakan geliyor. Bütün devrimci, sosyalist ve ilericilerin bu makamdaki yüz akı olmaya ve onların Kıbrıs sorunuyla ilgili istediği gelişmeleri onlarla birlikte gerçekleştirmeye çalışacağım” dedi. Mevcut kadrolarla uyum içerisinde çalışacaklarını söyleyen Erk, Kıbrıslı Türklerin dış dünyadaki imajını da yükselterek sürdürmeye çalışacaklarını vurguladı.

(STARKIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.