1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BU OKUL BİZİM İÇİN VAROLUŞTUR!"
"BU OKUL BİZİM İÇİN VAROLUŞTUR!"

"BU OKUL BİZİM İÇİN VAROLUŞTUR!"

Meral Akıncı, “Meslek liseleri zenginlik ve kazançtır”

A+A-

Atatürk Meslek Lisesi yıl sonu sergisinin açılısına katılan. Meral Akıncı, açılışta yaptığı konuşmada, güzel bir etkinlikte olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
 
Meslek liselerinin ve bir meslek sahibi olmanın önemini değinen Meral Akıncı, öğrencilerin ileride sürdürecekleri meslek dallarını daha öğrencilik yıllarında seçerek bu alanda öğrenim gördüğünü anlattı. Meral Akıncı, Atatürk Meslek Lisesi’nin bazen de belli bir yaş üstündeki insanların, özelikle de kadınların seçtiği bir okul olduğunu, kursiyerlerin, düzenlen kurslarda yaşam enerjisini ve duygularını paylaştığını, üretim yaptığını, yenilendiğini kaydetti.

 
Meslek liselerine her zaman ilgi duyduğunu ifade ederek, önceki yıllara oranla meslek liselerindeki öğrenci sayısının arttığına işaret eden Meral Akıncı, hayatın ve mesleğin içinde kalifiye insanlar yetiştirildiği için sınıflardaki öğrenci sayısının azaltılması gerektiğini dile getirdi.
 
Meral Akıncı, Atatürk Meslek Lisesi’nin toplumun ihtiyacı olan alanlarda bölüm ve kurslar açtığını, bunun toplum için kazanç ve zenginlik olduğunu belirterek, “Bu okul bizim için varoluştur. Toplum için bir zenginliktir, yaşamın, toplumun ihtiyaçlarını yerine getiren bir okuldur” dedi.

Konuşmaların ardından, öğrencilerin ve yetişkin kursiyerlerin eserlerinden oluşan karma sergi gezildi.

143540968.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.