1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU OKULDA SULAR DURULMUYOR!
BU OKULDA SULAR DURULMUYOR!

BU OKULDA SULAR DURULMUYOR!

Veliye saldırıp küfür etti iddiası!

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu Müdürü’nün, bir öğrenci velisine saldırdığı ve küfrettiği iddia edildi

Ayşe BULUT

Dipkarpaz’daki Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda müdür-öğrenci-veli sürtüşmesi sürüyor. Bir süre önce öğrencinin boğazını sıktığı iddia edilen okul müdürü Mehmet Özişlek’in önceki gün de, aynı çocuğun velisine saldırarak ağza alınmayacak küfürler ettiği, bir kadın öğretmenin de müdüre katılarak veliye hakaretler ettiği öne sürüldü.

Coşkun Güngör isimli velinin iddiasına göre, polise yaptığı şikayet üzerine gözaltına alınan Mehmet Özişlek tutukluluk talebiyle İskele Kaza Mahkemesi’ne götürülürken, gelen bir telefon üzerine yoldan geri dönüldü ve müdüre dava okunarak serbest bırakıldı.

Coşkun Güngür isimli veli, kendi çocuğunun yanı sıra iki öğrencinin daha günlerdir müdür tarafından okula alınmadığını ve çocukların derslerinden geri kaldığını savundu. Önceki sabah, bizzat kendisinin çocuğunu okula götürdüğünü, diğer çocukları okulun önünde gördüğünü ve okula alınmadıklarını söylediklerini belirten Güngör, okula giren kendi çocuğunun müdür tarafından bağıra çağıra, yaka paça yeniden dışarı atıldığını, bu sırada müdürün kendisini görerek üzerine saldırdığını ve ağza alınmayacak küfürler ettiğini öne sürdü.

Polise gidip şikayetçi olduğunu ve yeniden okula çocuğunun yanına döndüğünü söyleyen Güngör, bu sefer de Müjgan Asmacı isimli kadın öğretmenin kendisine saldırarak, müdürü polise şikayet ettiği için hakaretler ettiği iddiasında bulundu.

Güngör, “Şikayetim üzerine müdürü karakola çağırdılar. Gözümün önünde polislere saldırdı, el kol hareketi yaptı. Hatta polisin üzerine yürüdü, başka bir polis araya girmeseydi herhalde o polisle vuruşacaklardı. Müdür gözaltına alındı ve öğrendiğimiz kadarıyla İskele’ye mahkemeye götürülürken, İskele Polis Müdürlüğü’nden Dipkarpaz Polis Karakolu’na ‘tutuklamayın, dava okuyup serbest bırakın’ diye bir telefon geldi ve Çayırova’nın oralardan geri dönüldü” dedi.

Söz konusu müdürün geldiğinden beri okulda sorunların bitmediğini dile getiren Coşkun Güngör, “Eğer benim çocuğum veya diğer çocuklar bir suç işlemişse, veli olarak okul idaresinin bizleri çağırıp bildirmesi gerekir. Neden, niçin uzaklaştırma cezası verdiğini açıklaması gerekir ama böyle bir şey asla yapılmadı. Yani müdürün yaptığı tamamen keyfi bir uygulamadır. Normalde, ben 12 yaşındaki çocuğumu okula göndermezsem müdürün polisi arayıp beni şikayet etmesi gerekir. Yasa bunu söylüyor ama burada müdür sebepsiz yere çocukları okuldan atıyor.

Bu müdür bu okula geldiyse, çocuklarımızı dövmeye, boğmaya mı, öldürmeye mi geldi? Adamı tutukluyorlar, torpille yarı yoldan geri çeviriyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı, müdürü görevden almak için çocuklarımızdan birini öldürmesini mi bekliyor?” diye sordu.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.