1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU OKULLARDA OKUYANLAR DİKKAT!
BU OKULLARDA OKUYANLAR DİKKAT!

BU OKULLARDA OKUYANLAR DİKKAT!

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı...

A+A-

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak son dönemlerde dövizde yaşanan artışların eğitim alanında yarattığı sıkıntılara çözüm bulunabilmesi adına ülkemizde eğitim veren özel okulların temsilcileri ile bir araya gelinerek yaşanan kriz döneminin nasıl atlatılabileceği ve artışlar karşısında ne tür önlemler alınabileceği yönünde görüş alışverişinde bulunularak okullardan mevcut durum hakkında görüşleri alınmıştı.

Okul temsilcileri ile yapılan görüşmelerin ardından hazırlanan rapor da hükümetin bilgisine sunularak eğitim alanında alınabilecek önlemler doğrultusunda bir yol haritası çizilmesi planlanmış, bu bağlamda da halkımızın mevcut durumun yarattığı olumsuzluklardan daha fazla etkilenmemesi, bu durumun öğrencilerimizin üzerinde eğitimsel ve psikolojik sorun yaratmasının önüne geçilebilmesi ve ortak akıl oluşturmak amacıyla özel okul temsilcileri ile birlikte Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ve Başbakan Tufan Erhürman’ın katılımlarıyla başbakanlıkta bir görüşme daha gerçekleştirilmiştir.

Yapılan görüşmelerde yaşanan artışların hem okullara, hem ailelere, hem de öğrencilere daha fazla zarar vermemesi dikkate alınmış, özel okul yönetimlerinin de artışlar karşısında her kesimin ortak menfaatine yönelik önlem alınması yönünde hassasiyet duydukları görülmüştür.

Bu bağlamda hali hazırda Türk Lirası (TL) uygulamasına geçmiş okulların bu uygulamalarına devam etmeleri, geriye kalan diğer okulların ise Türk Lirası (TL) uygulamasına geçmeleri veya döviz kurlarını sabitlemeleri yönünde öneriler masaya yatırılmıştır.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak yapılan görüşmelerin ardından ortaya çıkan sonuçları kamuoyunun bilgisine getiririz.

Buna göre; özel kolejler arasında Yakın Doğu Koleji, Doğa Okulları, TED Koleji, British Culture College ve Final Okulları okul ücretlerini Türk Lirası (TL) üzerinden belirlerken, Levent Koleji, Girne Amerikan Koleji ve Necat British Kolej ise kur sabitlemesi uygulamasına başlamıştır.

English School of Kyrenia (ESK) ise okul ücretlerinde serbest kur üzerinden Sterlin uygulamasına devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.