1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BU ÖLÜM SORGULANSIN
BU ÖLÜM SORGULANSIN

BU ÖLÜM SORGULANSIN

Uçar ailesinin dünyalar güzeli kızı 14 yaşındaki Hatice’nin, Alagadi plajından boğularak can vermesinde, yetkili makamların ihmali olduğu şüphesi ağırlık kazandı.

A+A-

Uçar ailesinin dünyalar güzeli kızı 14 yaşındaki Hatice’nin, Alagadi plajından boğularak can vermesinde, yetkili makamların ihmali olduğu şüphesi ağırlık kazandı

Alagadi plajına giden Uçar ailesinin dünyalar güzeli 14 yaşındaki kızları Hatice Tuğba Uçar’ın, geçen Pazar günü boğularak can vermesi, yüreklere ateş düşüren bu olayda “Bazı yetkili makamların ihmali var mı” sorusunu akıllara getirdi. Konu hakkında bir araştırma yapan Star Kıbrıs, söz konusu plajda, can güvenliğinin sağlanmasına yönelik hazırlanmış genelge ve belgelerine ulaştı.
Alagadi halk plajında, Girne Kaymakamlığı’nın aldığı kararlara rağmen hiçbir koruma ve güvenlik tedbirinin hayata geçirilmemesi konusundaki ihmalin kime ait olduğu hakkında Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı’nın görüşüne başvuruldu. Harmancı, kararlar hakkında yapılan yazışmalarla ilgili araştırma yapacağını ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

KAYMAKAMLIK UYARDI
Turizm Bakanlığı’na bağlı ve Esentepe Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Alagadi halk plajında, Girne Kaymakamlığı’nın 14-06-2012 ve 09-05-2013 tarihli kararlarına rağmen hiçbir koruma ve güvenlik tedbiri alınmamasındaki ihmalin kime ait olduğu konusunda araştırma yapan Star Kıbrıs, Girne Kaymakamlığı’nın plajlar, koruma ve denetlenmesiyle ilgili çalışmaları, bu çalışmalarla ilgili belediyelere gönderdiği genelge ve belediyelerin bu genelgeyle ilgili değerlendirmeleri hakkında bazı belgeleri ele geçirdi.

“DENETİMİN NEDEN BİZE VERİLMEDİĞİNİ AÇIKLAYACAĞIZ”
Konuyla yakından ilgilenen Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı bakanlık içerisinde yapılan yazışmalar konusunda yapacağı araştırmaların sonucunu Star Kıbrıs’la paylaşacağına dair söz verdi. Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut ise yaptığı çalışmaların Turizm Bakanlığı tarafından neden dikkate alınmadığı ve o bölgenin denetiminin neden kendilerine verilmediği konusunda Star Kıbrıs’a açıklama yapacağını belirtti. Bu açıklamalar yarın Star Kıbrıs’ta yer alacak.


AİLEYE ARAŞTIRMA SONUÇLARI VERİLECEK
Bu arada Uçar ailesi genç yaşta denizde boğularak hayatını kaybeden kızları Hatice Uçarın cenazesini dün uçakla memleketleri Gaziantep’e götürdü. Uçar ailesinin defin işlemlerinin ardından tekrar Kuzey Kıbrıs’a döneceği öğrenildi. Star Kıbrıs, Uçar ailesi ile de görüşerek kızlarının ölümü hakkında yaptığı araştırmayı kendilerine sunacak, ardından hukuki mücadelenin başlatılması hakkında aileyi bilgilendirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.