1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ‘BU RESMEN BİR TUZAK’
‘BU RESMEN BİR TUZAK’

‘BU RESMEN BİR TUZAK’

‘Ceza ödemekten bıktık’ diyerek imza toplayan köy halkı, Bellapais yolundaki hız tespit kamerasının kaldırılması için imza topladı:

A+A-

Girne’nin turistik açıdan en popüler bölgelerinden olan Bellapais (Beylerbeyi) yoluna konan kamera bölge sakinlerini canından bezdirdi. Yokuş üzerinde 50 kilometre hız sınırının olmasının araçların verimini düşürdüğünü kaydeden bölge sakinleri, “Yokuş aşağı 50 kilometre neyse ama yokuş yukarı olduğunda araçlar zorlanıyor” ifadesini kullandı. Bellapais’te ikamet eden ve gezme amaçlı bölgeye gelen kişilerin defalarca trafik cezası ödediğini kaydeden köy sakinleri, “bu resmen bir tuzak. Okul var diye kamera koydular ama okul 200 metre içerde. Zaten öğrenciler okulun bahçesinden servise veya ailelerinin araçlarına biniyorlar” dedi. 
Bellapais yoluna konan kamera bölge sakinlerinin büyük tepkisiyle karşılandı. Yaklaşık bir yıl önce takılan kamera yüzünden defalarca trafik cezası ödemek zorunda kalan Bellapais sakinleri, bu kameranın kaldırılması için imza topladı. 

“YA SÖKÜN, YA LİMİTİ YÜKSELTİN” 
Konuyla ilgili olarak Star Kıbrıs’a konuşan Bellapais Muhtarı Ersel Tatlısu, kamerayla ilgili olarak imza toplayarak, komisyona başvurduklarını kaydetti. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığıyla birkaç kez görüştüklerini belirten Tatlısu, “ya sökülsün ya da limit yükseltilsin” dedi. 

“BU BÖLGE SAKİNLERİNE BİR TUZAK” 
Tatlısu, okul yolu olduğu gerekçesiyle kamera takıldığını ancak okul yolunun içerde olduğunu kaydederek “bu Beylerbeyi’nde yaşayanlar için bir tuzak” ifadesini kullandı. Yıllardır gidip geldikleri yola kameraların takılmasıyla birlikte köy halkının sürekli trafik cezasına maruz kaldığını belirten Tatlısu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben aracıma alarm taktırdığım için trafik cezası ödemedim ama birçokları ödemek zorunda kalıyor. Okul yolu diyorlar, okul 300-400 metre içerde. Ki okul saatlerinde zaten yolda inanılmaz bir trafik oluşuyor. 

“YOL YAPMAYI DÜŞÜNMEYİZ, CEZA KESMEYİ DÜŞÜNÜRÜZ” 
Beş dakikalık yolu yarım saatte alıyorsunuz. Bizim mentalitemiz doğru dürüst yol yapmak yerine kamera takıp para toplamaktır. Yolu genişletmeyi, trafiği rahatlatmayı düşünmeyiz, ceza kesmeyi düşünürüz. Bugün Girne’den Lapta’ya gitmeye kalkın, belki 20 tane radar var. Girne’den Lefke’ye giden yolu niye doğru dürüst yapmazlar? 

“KAYMAKAMLIĞA BAŞVURDUK” 
İşin ilginci kamera özel mülk içindedir. Elektrik panosu da özel mülk içinde. Adam park yeri yaptı kendine, gelip kamera koydular. Yokuş aşağı neyse ama yokuş yukarı stopa basmak gerekiyor. Konuyu Kaymakamlığa ilettim. Köylülerin bu kamerayı istemediğini söyledim. Daha sonra imza toplayıp İçişleri Bakanlığı’na sunduk. Yetkililerden yardım bekliyoruz. “

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.