1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bu Sebzeleri Çiğ Tüketin
Bu Sebzeleri Çiğ Tüketin

Bu Sebzeleri Çiğ Tüketin

Bazı sebzeleri pişirmek sandığınızın aksine zararlı olabilir!

A+A-

Brokoli: Brokoli, hücrelerde DNA’nın tamirine yardım eden ve kanser hücrelerinin büyümesini engelleyer. Tüm turpgil sebzelerinin arasında karotenoidleri en fazla içeren sebzedir. Böbrek ve akciğer kanserine yakalanma riskini azaltır.

Lahana: Kanserle mücadele etme özelliğinin yanı sıra lahana, muazzam bir C ve K vitamini kaynağıdır. Lezzetli bir lahana yemeği için lahanayı doğrayın ve içerisine limon, zeytinyağı ve sarımsak ekleyin.

Karnabahar: Yağ ve karbonhidrat bakımından düşük, folik asit, lif ve C vitamini açısından zengin bir sebzedir.Karnabaharı rendeleyip doğranmış kırmızı biber, siyah zeytin, kapari, zeytinyağ ve limon suyundan oluşan salataya ekleyin.

Kara Lahana: Kanserle mücadele etme özelliğinin yanı sıra, kara lahanada yüksek oranda C ve K vitaminleri, kalsiyum bulunur. Lezzetli ve basit bir çiğ kara lahana salatası için lahanayı doğrayın, içine zeytinyağı, limon ve kara biber ekleyebilirsiniz.

Brüksel lahanası: Anti kanserojendir, yüksek oranlarda folik asit ve B6 vitamini gibi C, K ve B vitaminleri barındırır. Yağ, limon, tuz ve biber ekleyerek salatasını yapabilirsiniz ya da yemeğin yanında garnitür olarak tüketebilirsiniz.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.