1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU SEÇİMDE ROZETİM YOK”
“BU SEÇİMDE ROZETİM YOK”

“BU SEÇİMDE ROZETİM YOK”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı;

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı; 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, bu seçimde rozetinin olmayacağını halkın bildiğini vurguladı. Akıncı, “Ben siyasette kalayım diye bir arayış içerisinde değildim. Ben siyasetten ayrılmış bir insandım. Halkın beni yanıltmasına bir ihtiyacı yok. Niye beni bulunduğum konumda yanıltmaya çalışsın da niye bu yanıltıyı sandıkta göstersin? Bu seçimde rozetimin olmayacağını halk biliyor” dedi. Aday olma sebeplerini açıklayan Akıncı bunun en büyük sebebinin halktan gelen mesajlar ve istekler olduğunu, herhangi bir makamda gözü olmadığını kaydetti.Mert Özdeş’in sunduğu Tarafsız Taraf programına katılan bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, siyasi geçmişinden bahsetti ve KKTC’de yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Mustafa Akıncı’nın konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle…

“MAKAM DERDİM YOK”
“Değişime, gelişime inanan bir insanım. Elbette bende bu süre içerisinde geliştim. Bende görüşlerimi olgunlaştırdım ama benim ana doğrultum aynı kaldı. Ben sosyal demokrasi çizgimi koruyorum. Kıbrıs sorunu bağlamında mümkün olanın ne olduğunu görüyorum. İç konulara olan ilginin ne olması gerektiğini, bağımsız, tarafsız cumhurbaşkanlığının ne olması gerektiğini biliyorum. Ana felsefem ve dünyaya bakışım aynı kaldı. Değişen toplumdaki paradigma oldu. Toplumda 15 yıl öncesinde yaşanan duruş değişti, algılar ve beklentiler değişti. Benim kendilerine yaptığım birçok uyarının gerçekleştiğini gördüler. Toplumda bu değişim olduğu için ben aday olmaya karar verdim. Benim makam derdim yoktur, illa ki cumhurbaşkanı olayım arzusuyla bu yola çıkmadım. Bir belediye başkanlığı 4 bakanlığa bedeldir. Sayın Harmancı şimdi 4 tane bakanlık yapıyor. Başkentin belediye başkanı olmak o kadar önemlidir. Sadece o makam bile eğer makam hırsı olan birini doyurmaya yeter. Ben Lefkoşa belediyeliğimin üzerine milletvekili olmuşum, bakan olmuşum, parti başkanı olmuşum kısacası benim makam derdim yok.”

“TAKDİR HALKIN”
“Bu ülkede artık intiharlar, soygunlar, cinayetler var. Uyuşturucu kullanma yaşı düştü, üç milyon TL ayaküstü banka soyularak gitti. Altından da polis birimimize ait bazı kişiler zanlı olarak çıktı. Bu memlekette güpegündüz merkez bankası soyulmaya kalktı. Hapisteki insanın bile müdür tayin edildiği bir dönemden geçiyor bu toplum. Yollardaki kazalara ben artık trafik kazası diyemiyorum, bunun adı katliam. Çevrede yaşanan sorunlara da ben artık çevre sorunları diyemiyorum bunlar çevre katliamı. Bunları arttırabilirsiniz. Ben bu süreçte sendikalarla da, iş verenlerle de görüşüyorum. O insanlarda mutsuz, onlarda sıkıntı içerisinde. Kısacası tüm kesimler mutsuz ve halk bir gelecek belirsizliği içerisinde. Tüm bunlar yaşanırken ve vatandaş size yönelik çağrılar gelirken evde oturabilir misiniz?Bu zaman benim aday olmamı gerekli kılan bir zamandır diye algıladım gelen mesajların ciddiyetini görerek. Bunun beni başarıya götüreceğini hissediyorum. Ama takdir elbette ki, halkındır. Halkın vereceği kararlarla boynumuz kıldan incedir.”

“BENİM SEÇİMDE ROZETİMİN OLMAYACAĞINI HALK BİLİYOR”
“Ben siyasette kalayım diye bir arayış içerisinde değildim. Ben siyasetten ayrılmış bir insandım. Halkın beni yanıltmasına bir ihtiyacı yok niye beni bulunduğum konumda yanıltmaya çalışsın da niye bu yanıltıyı sandıkta göstersin? Bu seçimde rozetimin olmayacağını halk biliyor. Benim kendilerine kişisel çıkar dağıtacak bir politikacı olmadığımı da biliyor. Benim aktif siyasetten çekildiğimi de biliyor ve buna rağmen yaşadıklarından da kaynaklanan, yanıltılmış olmaktan da kaynaklanan tepkiler var. Halk seçtiklerinden mutlu olsaydı tabii ki bana bu çağrılar gelmezdi. Bunun ana nedeni seçtiklerinin kendisine istenileni verememiş olmasıdır. Cumhurbaşkanlığı katında rahmetli Denktaş’tan sonra Sayın Talat geldi, halk ondan büyük bir umut besledi ve ondan umduğunu bulamadı. Daha sonraki cumhurbaşkanıile ilgili yapılan yorumlar üç aşağı beş yukarı aynıdır. Toplumun meselelerinden ziyade partinin iç işleri ile uğraşıyor, kim parti başkanı olacak, filan beldeye kim belediye başkanı seçilecek bunlarla uğraşıyor. Gerçek anlamda bağımsız, tarafsız bir cumhurbaşkanı profili yok. Gerçek anlamda Kıbrıs Türkü’nün sesini ve iradesini müzakere masasına yansıtacak bir cumhurbaşkanı profilini de göremedi toplum. Bu topraklardaki insanımızın, burayı vatan belleyenlerin, bu topraklarda ben Kıbrıslı Türk’üm, ben bu vatanın evladıyım, benim geleceğim buradadır diyen tüm insanımızın birinci derece sesinin masaya yansıdığından kuşkuludur vatandaş. Sayın Denktaşda buna dahildir. Çünkü Ankara’dan gelen mesajlarla hareket etti pek çoğu.”

“ARZU ETTİKLERİ BELKİDE BUYDU”
“Eğer biz benim önerdiğim siyasetleri ilerletebilseydik; ya birlikte Kıbrıs- Rum siyaseti çözülerek Avrupa Birliği’nde (AB) olacaktık. Ya da Rum tarafı da giremeyecekti. Ama öyle bir yanlış strateji ile hareket edildi. Demek ki o dönemde arzu edilen devlet politikaları buydu.”

“TEMİZ SİYASETİ YAŞAYARAK KANITLADIM”
“Sandıklar açılınca o gün gerçekle yüzleşeceğiz ve çıkacak sonuca o gün hepimiz saygı duymak zorundayız. Siyasetten hüsranla ayrılmak gibi bir durum yok benim için. Çünkü ben öyle bir çağrının bilincine vararak ve bu sese kulak vererek çıktım. Son tahlilde bu karar toplumu farklı bir şekilde tecelli ederse benim kaybedecek bir şeyim yok. Olduğum şekilde hayatıma devam ederim, kaybedecek dünyalarım yoktur benim. Ben bir turizm fonunu isteseydim partizanca kullanabilirdim, kullanmadım. Ben isteseydim iki tane müdürü atıp, şimdi yaptıkları gibi kendi partililerimi getirebilirdim ben bunları yapmadım. Bunları yapmamış olmak yeterli güvence değil midir? Beklenmedik giderler kalemini partizanca kullanabilirdim, kullanmadım. Bu halkın sağlığı için harcadım. Bunlar iyi bir kanıt değil midir? Ben parti lideriyken bile kendi partililerimi bile gücendirmeyi göze alarak müdürlerimi yerinden oynatmadım. Belediye başkanlığımda ben para arttırarak ayrıldım. Şimdi Sayın Harmancı’nın önüne 140 milyon TL borç bıraktılar. Sayıştay’dan bütün 14 yılımın temiz raporunu alarak ayrıldım. Temiz siyasetimi ben yaşayarak kanıtladım.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.