1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU SEFER CEZAEVİNDE
BU SEFER CEZAEVİNDE

BU SEFER CEZAEVİNDE

Bu sefer cezaevinde

A+A-

Mahkemenin emrine uymayarak yasadışı yollardan ülkeyi terk eden Savaş Öztürk, 8 yıl sonra Kuzey Kıbrıs’a geri dönünce başı derde girdi

Hüseyin ÇİÇEK
İşlediği suçlar nedeni ile mahkeme tarafından teminat şartlarına bağlanan ve bu bağlamda yurt dışına çıkmaktan men edilen ancak, yasa dışı yollardan ülkeyi terk ederek yargıdan kaçan Savaş Öztürk, 8 yıl sonra adaya giriş yapmak istediği esnada Ercan Havalimanı’nda tespit edilerek tutuklandı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Bulut, zanlının 2007 yılında işlemiş olduğu suçlar nedeni ile mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını aktardı. Bulut konuşmasının devamında, zanlının yurt dışına çıkmasının yasaklandığını, ancak zanlının 2008 yılında yasağa uymayarak bir yük kamyonetinin arkasına gizlenerek KKTC limanından yasadışı bir şekilde ülkeyi terk ettiğini anlattı.

7 ayrı davası var
Zanlının 17 Nisan 2016 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığı esnada tespit edilerek tutuklandığını belirten Bulut, zanlının gündemde askıda olan 7 ayrı davası bulunduğunu ifade etti. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktaran Bulut, daha önce yargılanmaktan kaçan zanlının yine aynı yasadışı yollar ile kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğunu söyleyerek zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 1 ay ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.